Volvo S40: op welke dingen letten bij aanschaf volvo s40

Bouwjaar: 1998

Wij willen een volvo s40 (diesel) van 1998 - 2000 aanschaffen. Weet iemand waar we op moeten letten. Zijn er bekende problemen met dit type auto?

flensje

Geplaatst door flensje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

margaret (0), 19 jaar geleden

dat alle onderhoudsbeurten zijn verricht en ingevuld in het onderhoudsboekje. of de distributieriem is vervangen
of de autoschade heeft gehad is makkelijk te zien: alle naden moeten gelijk zijn van de bewegende delen, een lakse spuiter vergeet de bouten mee te spuiten hier kun je al aan zien dat er schade/spuitwerk is verricht.

flensje (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reaktie. Dat van het spuiten wisten we niet. Zijn er verder geen motorische problemen die veel bij een s40 voorkomen?

michiel7800 (0), 19 jaar geleden

gewoon goed kijken naar de auto vooral op olie lekkages end. en goed luisteren naar de motor of die niet tikt/rattelt/schuurt anders bel je even een dealer om te kijken waar je vooral op moet letten en of er probleemen bekent zijn

Hobbiebob (0), 19 jaar geleden

Fase I (96-2000) motoren: lekke koppakking! Boven de 2 ton schijnt het een bekend probleem te zijn...ook het thermostaathuis en de wielophanging zijn wat kritische punten. Mocht je een Fase II kunnen kopen zou ik dat doen..! O, Fase I zijn ook hele fijne auto's hoor, alleen wat kinderziektes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.