Volvo S40 1998: Piepende ruit

Bouwjaar: 1998, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000

Beste lezers,

Ik heb het volgende probleem. ik heb electrische ramen, als ik mijn raam (linksvoor,bestuurdersraam) open of dicht wil doen piept het raam. ik dacht dat het gewoon een beetje water was, maar heb er nu nog steeds last van, kan het kwaad??

Verder erger ik me aan de bestuurdersgordel, hij rolt niet meer goed terug, vervelend als je de deur dicht doet en dat ding zit ertussen... is hier ook iets aan te doen?

m vr groet,

Philip v Loon

S40je

Geplaatst door S40je (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Smeren van de ruitgeleiding.
Het rubber waar de raam in loopt is wat uitgedroogd of de raan rubbers veroorzaken het als smeren met wat kruipolie of een silicone vloeistof niet helpt dan de rubbers vervangen.

Controleer of de gordel niet in het kunstof gedeelte aan het snijden is en daarom soms blijft haken. Als dit het geval is de kunstof kappen vervangen. LET OP: gordel mag voor de APK niet beschadigd zijn anders is het een afkeur.

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Soms is de gordel "omgeklapt"; dat zorgt voor een dikke vouw in de opgerolde gordel met te veel weerstand als gevolg. De hele gordel zo ver mogelijk uittrekken en goed inspecteren. Desnoods de kunststof kappen afnemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.