Volvo V70: Plotseling afslaan D5 en niet meer willen aanslaan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Help,

Heren/ Dames deskundigen,

Bij ons het volgende probleem met onze D5.
De eerste keer dat de auto er mee ophield was na eenritje van 20 minuten om te stoppen om te tanken. Toen ik gas terug nam en voor de pomp stond sloeg de auto af. Ik dacht ach .. verder geen acht op gegeven. Na te hebben getankt ( de juiste brandstof) wilde de auto wel starten maar niet meer aanslaan. Na ongeveer een kwartiertje wachten opnieuw geprobeert en de auto starte zonder problemen. Een paar weken geen bijzonderheden en problemen gehad. Daarna auto smorgens zonder problemen gestart, rij tot het eind van de weg ( 1 km) zonder problemen, Moet afslaan en neem gas terug en schakel terug naar de 2 en de motor slaat af. Niet meer aan de gang te krijgen. Garage gebeld auto opgehaald, auto uitgelezen geen bijzonderheden. Garage start na een paar uur de auto, zonder problemen loopt de auto. Voorstel van de garage om in ieder geval filters en riemen te vervangen. Luchtfilter, brandstoffilter, oliefilter zijn vervangen, olie ververst versnellingsbakolie ververst, distributieriem met spanrollen en waterpomp zijn vervangen. Deze zaken zijn vervangen door de garage. Een week later 's morgens starten loopt niet lekker en 50 meter verder slaat hij af wil niet meer aanslaan. Auto wederom naar de garage en daar uitgelezen, geen foutmeldingen. Verstuivers getest en vervangen geen resultaat, oude verstuivers weer terug gezet, nokkenassensor vervangen geen resultaat oude nokkenassensor teruggezet, BDP sensor vervangen resultaat auto loopt..... voor een dag.
Wat ons is opgevallen is dat het na de vorst periode was en zeker 2 x met vochtig weer, we hebben geen idee of het er iets mee te maken heeft.
Herkent iemand dit probleem en zo ja graag de oplossing, uiteraard zijn andere sugesties zeer welkom.

Jan en Irma

Geplaatst door Jan en Irma (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

1e gedachte is BDP-sensor, maar die is al vervangen. Kan een contactprobleem / overgangsweerstand in de stekker zijn.
Laat de stekker aan de kabelboomkant van de BDP-sensor en nokkenas-sensor goed kontroleren / schoonmaken / vernieuwen.

Even voor de zekerheid: als de motor niet wil aanslaan, branden dan wel alle normale lampjes, inclusief gloeilampje of motorlampje?

Jan en Irma (0), 14 jaar geleden

Hallo bedankt voor je reactie,
Het blijft nog steeds help!
Ik heb direct je tip aan de garage doorgegeven.
De stekker hadden ze al gedaan.
Bij de garage vorige week wilde de auto starten maar dat was binnen.
Op je vraag of alle normale lampjes branden, ja als je hem op contact zet gaan gewoon de lampen branden, kop lampen en dahbord verlichting werkt gewoon.
Tijdens het starten is er niets zichtbaar via de toerenteller.
Alvast bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.