Volvo Overige 2006: problemen na vervanging distributieriem

Bouwjaar: 2006

Zo'n maand geleden is de distributieriem vervangen samen met de loop- en spanrollen. Sinds dat moment maakt de auto een joelend geluid tijdens het optrekken. Verder sinds deze vervanging loopt de auto niet zoals hij zou moeten lopen. Hij trekt niet meer normaal maar hij houdt in.
Hij loopt ook niet mooi stationair meer maar hij "danst".
Ook is er sinds de vervanging waarschijnlijk iets ontstaan in het elek.circuit. Alle verlichting, dashbord, verlichting(voor, achter en binnenin) "danst"mee op de motor. (weet niet of dit verband houd met de vervanging of dat dit weer een ander probleem is)

Punt is wel dat dit alles is ontstaan na de vervanging van de distributieriem.

Wie heeft er een vermoeden wat de oorzaak en/of oorzaken zijn van bovenstaande en hoe dit verholpen kan worden?

Alvast bedankt.

m.vr.gr.

Christiaan

chrizmo

Geplaatst door chrizmo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik vraag me af of de riem wel op tijd staat. 1 tandje verkeerd of een halve tand kan veel ongemak veroorzaken.
Als b.v. de nokkenassen beide iets verkeerd staan blijft het motormangement zoeken naar een stationair punt en loopt de motor ook voor geen meter omdat, de kleptiming niet klopt en wat het motormangement ook probeert hij krijgt de auto niet goed aan het lopen. Ga dus dat maar eens goed controleren.

Ik denk dat het elec. probleem dan ook wel weer over is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overig of stel zelf een nieuwe vraag.