Volvo XC90 1995: problemen radio, alarm en motorvermogen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5, Motorinhoud (cc): 2400

We hebben regelmatig problemen met onze VolvoXC90. Meest recent verlies ik tijdens het rijden vermogen. Vooral optrekken van 1 naar 2 is een probleem. Vol het gaspedaal intrappen brengt uiteindelijk de auto in gang maar bij schakelen verlies je weer vermogen. Bij Volvo is twee weken geleden de auto uitgelezen. Oorzaak zou een defecte hoofdcomputer (regeleenheid ECM) zijn. Deze is in zijn geheel vervangen (voor veel geld). Van de week bemerkte ik hetzelfde probleem. Op dashboard verscheen wederom de melding motor service vereist. Uit laten lezen bij Volvo maar die troffen niets aan. Vandaag weer hetzelfde probleem. Ik vraag me echt af wat er met de auto is. Kan het een probleem zijn dat verband houdt met het regelmatig wegvallen van de tekst van de radio op het lcd schermpje? Ook het alarm is onlangs uitgevallen (en werkt nog steeds niet). Ik begrijp niet waarom het probleem bij de dealer niet opgelost kan worden en vraag me af of het probleem wel in de hoofdcomputer zit. Dank voor een reactie!

lsimonis

Geplaatst door lsimonis (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Automaat? Dan slipt er iets als je vol gas moet geven voordat de auto gaat rijden.
Lijkt me dan meer een probleem van de bak als van de motor.
Klopt het bouwjaar? 1995?

lsimonis (0), 12 jaar geleden

Beste Oldford

Het is een handgeschakelde XC90. Het voelt overigens meer als een computergestuurde storing. Bij het uitdraaien van het contact en weer starten kan het probleem weer gewoon verdwenen zijn inclusief de melding. Vervolgens komt het weer terug als er op een andere dag/moment weer gestart wordt. Het probleem doet zich na starten en vervolgens rijden niet voor (maw het ontstaan niet tijdens het rijden).

Groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.