Volvo V50: Raar geluid hoorbaar vanaf bepaalde snelheid

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4204T, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Afgelopen weekend mijn eerste Volvo gekocht van een particulier. Pas na de proefrit en aanschaf viel het me op dat er vanaf een bepaalde snelheid (60km/u) een raar geluid hoorbaar is. Het is een laag/zwaar geluid met een roffel welke zich aanpast aan de snelheid en lijkt afkomstig te zijn bij de achteras/wielen.

Hoe hoger de snelheid hoe luider het geluid is en het staat volgens mij los van de motor/koppeling want bij het indrukken van de koppeling blijft het geluid aanwezig. Ook de versnelling heeft geen invloed op het geluid. Verder heb ik geen last van resonanties of trillingen in het stuur of iets dergelijks.

Bandenspanning heb ik gecontroleerd en waar nodig aangepast maar dit had geen effect (2.5 - 2.6).

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn en wat ik nog kan uitsluiten?

RemiAlone

Geplaatst door RemiAlone (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RemiAlone (0), 7 jaar geleden

Ik ben gister bij een garage geweest en heb samen met de monteur een stukje gereden. Vermoedelijk is het een lager dus ik heb voor volgende week een afspraak gemaakt. Zodra de oorzaak/oplossing bekend is zal ik dit hier vermelden.

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

De achterbanden zijn niet gecupt , dit geeft hetzelfde geluid als een defect lager ?

RemiAlone (0), 7 jaar geleden

Gecupte banden zat ik zelf ook aan te denken omdat dit onderstel daar wel om bekend staat maar was niet te zien aan de banden of te voelen tijdens het rijden. De auto is inmiddels terug van de garage en bleek inderdaad te gaan om een versleten wiellager. Deze is vervangen en het geluid is hiermee verdwenen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.