Volvo S80 2000: Randje op remschijven

Bouwjaar: 2000

Bij de laatste beurt vertelde de garagehouder me dat op al mijn remschijven een randje zit. Daardoor zou het water minder goed worden afgevoerd wat tot slechter remmen zou kunnen leiden. De aangeboden oplossing was om alle remschijven en blokken te vervangen...
Nu las ik hier ergens op het forum dat die randjes van de schijf afgeslepen kan worden. Is dat daadwerkelijk een optie? Wat zijn de nadelen? En hoe wordt het gedaan?

Neo

Geplaatst door Neo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo..

opzich kan een klein randje geen kwaad! idd, remschijven kunnen evt, worden afgedraait op een daar voor geshikte draaibank!

ga je de remschijven wel afdraaien controleer vervolgens eerst hoe dik deze schijven NU nog zijn.. de minimale dikte die deze schijven moet behouden blijven,de minimale maat waaraan deze schijven moeten voldoen staat in de binnenrand van elke remschijv!

zijn deze nu/of bijna aan de minimale maat.. dan doe je er verstandig aan om deze door nieuwe te gaan vervangen!

niet op gaan bezuinigen...

HET BLIJVEN WEL REMMEN!


paul,

jhw (0), 18 jaar geleden

neo, je bent toch niet bij de kwikfit geweest??

je kunt ook zelf voorzichtig met een slijptol die randjes wegslijpen

Neo (0), 18 jaar geleden

Haha, nee was gewoon de Volvo dealer.. Dezelfde heb ik toen verteld dat ik het afslijten van mijn voorwielen wat ongelijkmatig vond of ie daarnaar kon kijken. Nou hij vond het niet bijzonder. Alleen jammer dat nu de draad door mijn voorbanden begint te komen. Denk toch echt dat ik voor het uitlijnen en nieuwe banden maar naar de Kwikfit ga, misschien luisteren ze daar wel naar de klant..

jhw (0), 18 jaar geleden

daar is de kwikfit wel goed in , alleen banden ,laat je verder niks aansmeren en wijsmaken , daar zijn die gasten op getraind..., vroeger had ik een heel klein gaatje in me middenpijp,was verder nog goed, die kwikfit gast : daar moet een nieuwe pijp op, ik: pik dat gaatje ff dicht met dat lasapparaat daar, kwikfitgast: wij monteren alleen nieuwe onderdelen. ik: waarom dat lasapparaat daar dan? kwikfitgast: om dingen pas te lassen als de nieuwe (immitatie)onderdelen niet goed passen.....waardeloze zaak, alleen banden zijn ze soms wel goedkoop....hahaha

Neo (0), 9 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk de schijven gelaten zoals ze waren.

richard9712 (0), 9 jaar geleden

Vergelijk de prijzen van kwikfit met prijzen van andere bandenhandelaren, ze zijn namelijk lang niet altijd de goedkoopste.
Via internet is sowieso goedkoper.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.