Volvo 440: ratelen motor

Bouwjaar: 1995

Goededag, ik heb twee vragen.
1. De motor uit mijn volvo 440 2.0 uit 1995 ratelt, bij koude motor wat harder, het is niet echt hinderlijk, mischien hoort het ook wel bij de auto, zijn het mischien de kleppen die afgesteld moet worden ? auto heeft drie maanden terug grote beurt bij volvo garage gehad.

2.Ik vind de volvo nogal stijf (elke oneffenheid op het wegdek is te voelen/horen), is dit een kenmerk van de volvo 440 ?

Ik hoor graag van jullie,

Fokke,

fokkehuisman

Geplaatst door fokkehuisman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fokkehuisman (0), 18 jaar geleden

bedankt voor (uw) je reactie. banden zijn niet te hard, bandenmaat is: 185/55 R15, mischien heeft het met het soort band te maken ?

tijne (0), 18 jaar geleden

waarschijnlijk wel als je banden heb die van een hard rubber gemaakt zijn absorberen ze minder. maar vergeet niet dat de themp van de banden ook een grote rol speelt want hoe warmer de banden zijn hoe soepeler en met deze buiten themp.........

gr tijne

fokkehuisman (0), 18 jaar geleden

weet iemand de bandenspanning voor deze maat, in de tabel komt deze bandenmaat niet voor, bij een bandenmaat van 185/65 r15 geeft de tabel 2.1 voor en 1.9 achter aan (niet beladen)

tijne (0), 18 jaar geleden

ik had me banden onder mijn 440 altijd op 2.0 voor en 1.8 achter.

maar zet de auto is op het asvalt en ga voor de voorwiellen zitten (recht er voor) en kijk goed naar de band waar hij de weg raakt als je goed kijkt kan je zien of de band op de weg recht hol of bol loopt als je dat ziet weet je het.

gr tijne

fokkehuisman (0), 18 jaar geleden

bedankt voor jullie reactie's.

nog wat: het naar z'n één schakelen gaat vaak moeilijk, klopt het dat dat opgelost is met het vervangen van busjes in de schakelbak ?

andere problemen: roest bij achter wielkasten, tape van dak/raamspijlen bijna helemaal verdwenen, uitlaat lek, kraakjes en piepjes in interieur, windgeruis en plonk geluid (van achter komend) bij rijden over hobbel/oneffen wegdek.

Zijn allemaal geen dramatisch dingen, maar auto valt mij toch een beetje tegen.

gr Fokke

laheije (0), 18 jaar geleden

[quote=fokkehuisman]bedankt voor jullie reactie's.



andere problemen: roest bij achter wielkasten


gr Fokke[/quote]
Tja hoe lang heb je deze auto al?
En als een auto de garage in gaat na een regenbui dan kan de wind er niet tegen blazen, dat kan wel als hij buiten staat.Een verwarmde garage is ook niet hetzelfde als buiten, want veel mensen denken dat dit goed is maar daar heb ik mijn twijfels over.
Mijn advies is buiten laten drogen en dan naar binnen.
Ook onstaat roest door het vuil wat zich ophoopt in de binnenranden van de spatborden, dit vuil blijft heel lang nat omdat daar de wind weer niet bijkomt, dit kan je beperken door geregeld het vuil weg te spuiten met bv. een hoge druk reiniger, zo doe ik dat tenminste.
Groet Huub

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.