Volvo V40: Remschijven vervangen

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Ik was benieuwd of de remschijven van een Volvo V40 2.0 aut makkelijk zijn te vervangen. Of heb je hier speciale gereedschap nodig.

Groeten,
Mike.

striqo

Geplaatst door striqo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zowel voor voor als achter heb je 2 handige handjes nodig en een set dopsleutels of ringsleutels. De remzuiger achter terug draaien daar is wel speciaal gereedschap voor nodig maar met wat handigheid en voorzichtig werken moet het ook lukken.

striqo (0), 19 jaar geleden

Volvoxc90,

Ik heb de remblokken van vooraan kunnen vervangen. Maar ik zie dat achteraan je een speciale gereedschap moet hebben. Kan je dit ook zonder die gereedschap doen? En als je het kan hoe moet het. Als je het niet zonder die gereedschap kan doen, waar kan ik die gereedschap kopen of huren?

Groeten.

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het hoeft niet met speciaalgereedschap werkt wel beter natuurlijk en sneller maar met een waterpomptang gaat het ook zuiger draaien en induwen laat het anders even doen met remmen nemmt men geen risico
succes jan

striqo (0), 19 jaar geleden

Maar Jan,

Ik heb vandaag de achter remblokken willen vervangen en had ook in de eerste instantie geprobeerd met een waterpomptang. Maar ik merkte geen verschil. Dus de cilinder bleef op dezelfde plaats. Natuurlijk had ik de dop van de remvloeistof wel open.
Maar kun je aangeven hoe je dat precies doet. Moet je alleen draaien. Of moet je draaien en naar binnen drukken. Want dat gaat namelijk niet.

Groeten,

Mike

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

Draaien en tegelijk naar binnen duwwen gaat moelijk weet ik het beste gaat het natuurlijk met een remzuiger pers!
succes jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.