Volvo V40: verversen van remvloeistof niet nodig?

Bouwjaar: 2001

Diesel 102pk fase2
Volgens het onderhoudsboekje moet de remvloeistof minstens elke 2 jaar vervangen worden. Bij mijn vraag aan de garagehouder (officiele concessiehouder) om deze vloeistof te vervangen (eerste maal in 4 jaar) kreeg ik als antwoord dat men dit niet doet omdat hierdoor de kans bestaat dat de rempompjes gaan lekken. Is dit waar of een verzinsel? Nu is de fase 2 wel voorzien van een balg in het remoliereservoir om te voorkomen dat er (vochtige) lucht in het reservoir komt (zoals verschillende Japanners dit al jaren hebben) maar is het hierdoor echt niet nodig deze olie te laten vervangen? Of speculeert de garagehouder op het feit dat hij mij misschien binnen afzienbare tijd een nieuwe hoofremcylinder kan aanrekenen?

Joris5893

Geplaatst door Joris5893 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

marcvan1 (0) PRO, 19 jaar geleden

door het opwarmen en afkoelen van de remvloeistof zal er steeds condensatie ontstaan, ondanks de balg in het systeem, die wel wat zal tegenhouden maar niet geheel zal uitsluiten.

verversen is steeds noodzakelijk met nieuwe remvloeistof uit een gesloten metalen bus en met goede ontluchttoestel of op de klassieke manier.

lekkende cilinders na het verversen van de vloeistof komt voor doordat er een te hoge vacumdruk op het systeem is gezet

Joris5893 (0), 19 jaar geleden

Marc,
Bedankt voor je antwoord

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.