Volvo C30: Reserve sleutel

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

kan ik alleen een reserve sleutel bij laten maken voor mijn c30 uit 2009? Is het dan op een of andere manier toch mogelijk te starten in het geval mijn afstandsbediening het ooit begeeft? Een hele nieuwe sleutel kan dan altijd nog. Franse auto's hebben dat systeem nl wel tegenwoordig.

sandbeek

Geplaatst door sandbeek (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (430) PRO, 5 jaar geleden

je kunt de auto altijd starten wanneer de afstandsbediening niet meer werkt. je bedoelt waarschijnlijk als de transponder defect is. dan start ie inderdaad niet meer, en een franse auto ook niet. ieder sleutel heeft een transponder die ingeleerd moet zijn op de auto, ook een reservesleutel. je doelt waarschijnlijk op de zgn noodstartprocedure als de auto de sleutel niet herkent bij autos met keyless-entry.

sandbeek (60), 5 jaar geleden

Ok, tot zover begrijp ik het. Alleen de metalen sleutel past niet niet in het contactslot van een c30, de plastic behuizing wel.
Simpel gezegd een geprogrammeerde metalen sleutel die achterinzit en een afstandsbediening behuizing zonder chip zou de auto moeten doen starten?

harry4203 (430) PRO, 5 jaar geleden

de metalen sleutel kun je alleen mechanisch het portier mee openen. de afstandsbed met ingebouwde chip heb je altijd nodig om te starten. de chip werkt ongeacht het wel of niet functioneren van de afstandsbediening.

sandbeek (60), 5 jaar geleden

Duidelijk verhaal, dank je.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C30 of stel zelf een nieuwe vraag.