Volvo 440: rijdt schokkerig

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Beste allemaal,

Mijn Volvo 440 uit 1995 heeft last van schokken tijdens het rijden. Een medewerker van Euromaster heeft in mijn auto gereden en kwam tot de conclusie dat het probleem zich niet in de banden bevindt.

Via info op het volvoforum en van anderen heb ik de volgende eventuele oorzaken gevonden:

inlaatpakking
stationair toerental regelmotor
stappenmotor
lambdasonde

Bij het stationair lopen van de motor doet het probleem zich namelijk al voor, als je je hand op het luchtfilter legt trilt deze als een gek. Ook fluctueert het motorgeluid/toerental enorm. De versnellingspook schudt bij het stationair lopen en de snelheidsmeter trilt ook. Bij sommige snelheden manifesteert het probleem zich erger namelijk bij 60/90/120 km/h. Een half jaar geleden is de stappenmotor al vervangen omdat de auto slecht startte en soms tijdens het rijden uitviel. De computer is toen uitgelezen en deze gaf ook aan dat het probleem in de stappenmotor zat. Deze problemen heb ik tegenwoordig niet meer. Alleen de laatste tijd nemen de schokken in intensiteit toe.

Heeft iemand enig idee hoe ik erachter kom wat nu het echte probleem is?

Groeten Leon

Leon S.

Geplaatst door Leon S. (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Carphunter (0), 14 jaar geleden

Hallo Leon in een van de slangetjes ( naar de mapsensor) achterop het de inlaat spruitstuk zit een klein kalibertje die wil wel eens verstopt raken door het verpoeieren van het slangetje, slangetjes vernieuwen denk om het kalibertje. PS mapsensor zit onder de motorkap bij de ventilator van de kachel (vanaf de voorbumper links onder voorraam).

Gr Rommert

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Nog maar een keer uitlezen, kunnen nieuwe storingen in het geheugen staan.

Nitro68 (0), 14 jaar geleden

"Mijn Volvo 440 uit 1995 heeft last van schokken tijdens het rijden. Een medewerker van Euromaster heeft in mijn auto gereden en kwam tot de conclusie dat het probleem zich niet in de banden bevindt"

Omg, tenenkrommend.............laat die beste man zich aub alleen met banden bezig houden

sytze (0) PRO, 14 jaar geleden

Of nu eerst eens naar de Kwikfit voor een uitlaat analyse of schokdempertest?! :p

Verdeelkap, bougiekabels en bougies? Misschien te makkelijk maar voorlopig.....

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.