Volvo V50 2009: roetfilter vs software

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4164T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

In het verleden zat in mijn auto geen roetfilter meer via vorige eigenaar. Nu houd mijn auto in bij stijgen in de bergen en geeft de melding:anti-skid service vereis, slaat dan in noodloop en moet ik de auto herstarten. Dus als er ook kracht van de auto wordt gevraagd of lange stukken 1 snelheid reed(op cruise control)
Ik heb er nu wel een nieuwe roetfilter onder laten zetten omdat ik anti-skid service vereist kreeg etc en van gezeur af wilde zijn. Bij de Volvo gaven ze aan dat ik een software update moest laten uitvoeren. Deze heb ik ook laten doen.
Nu is mijn vraag, als er een software update is geweest, wordt er dan in de software alles overschreven, zo ook de roetfilter die eerst was uitgeschreven, nu weer gezien wordt?
Auto geeft nu fout: motorsysteem service spoed: volvo dealer zegt: ADM vloeistof moet worden bij gevuld. Terwijl ze gemeten hadden dat hij vol zou zitten!
reeds al vervangen: egr, turbo nagekeken, turbo drukregelaar al 2 x vervangen.

pieter0720

Geplaatst door pieter0720 , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

De anti-skid melding heeft te maken met de Tractie-controle die deel uitmaakt van het ABS-systeem.
Met het plaatsen van een roetfilter los je de problemen van het ABS niet op. Die bestaan nog steeds.

Met een software update wordt inderdaad alles in de computer die geupdate wordt overschreven.
Het roetfilter wordt dan ook weer herkend als er een software versie MET roetfilter is gebruikt.
Ook alles wat er om heen hangt moet dan weer werken, zoals de additief inspuiting.
Mogelijk was de fout die je nu krijgt de oorzaak dat de vorige eigenaar het roetfilter liet verwijderen.

    thanks voor jouw antwoord oldford, "Het roetfilter wordt dan ook weer herkend als er een software versie MET roetfilter is gebruikt. " dat neem ik wel aan want is bij een echte Volvo dealer gedaan. Morgen laat ik nakijken of de vloeistof inderdaad leeg(wat de software zegt) is en hopen dat het is opgelost - pieter0720, 1 jaar geleden
    En? Al verder gekomen? - oldford PRO, 1 jaar geleden
    Ja, ADM voeistof aangevuld, was helemaal leeg. Nu eigenlijk geen meldingen meer behalve dat ik 2 x nog anti skid melding kreeg. Maar misschien moet de vloeistof nog naar voren lopen/lucht in. want pot zit achterin bij de brandstoftank. Heb zo'n 1000km inmiddels gereden. Deze week nog lekker veel km maken en stukje bergen meepakken in Belgie - pieter0720, 1 jaar geleden

oldford PRO, 1 jaar geleden

Hoezo, de ADM vloeistof moet nog voren lopen?
De ADM vloeistof wordt door een pomp (in het reservoir) ingespoten in het roetfilter.
Dat heeft NIETS, maar dan ook totaal NIETS met het anti-skid systeem te maken.
Het is GEEN Remvloeistof!!!

    Hi, ik snap wat je zegt maar als je op anti skid zoekt op het net, vind je 100de verschillende gevallen. allemaal anders, koppelingsensor, turbo etc etc. Anti Skid is zo'n algemene melding. Ze hebben nu inmiddels wel 10 de computer uitgemeten maar geen storingen in ABS of iets. En gekke is nadat de ADM en de rest is gedaan de storing nihil is geworden. En ga er toch vanuit nu ik de laatste keren bij een echte Volvo garage ben geweest die toch wel weten wat ze doen. Hoop ik tenmniste. Ik bedoelde meer er kan nog lucht in de leidingen zitten waardoor de vloeistof(ADM) niet goed doorstroomt. Kan me zo voorstellen dan, ben geen monteur. - pieter0720, 1 jaar geleden

oldford PRO, 1 jaar geleden

O.K., stel er zit/zat lucht in de leiding voor de ADM vloeistof.
Dan krijg je nog steeds geen anti-skid melding. Die komt toch echt uit het ABS systeem en dat staat geheel los van de motor en de additieven (ADM) voor het roetfilter.

Enne, heeft de dealer de importeur al geinformeerd over dit probleem met het anti-skid systeem?
Voornamelijk dat de foutcodes telkens verdwijnen en dat diagnose dus zeer moeilijk is.
Zonder die melding aan de inporteur (en van daar naar de fabriek) komt er nooit een update voor het ABS systeem zodat de foutcodes wel bewaard worden.

    Geen idee of de dealer dat heeft gedaan, neem aan dat deze toch weel contact zoekt als er rare meldingen zijn. - pieter0720, 1 jaar geleden

garagebosscha PRO, 1 jaar geleden

Hallo , bij een slechte verstuiver komt deze storingscode ook voor , ECHT WAAR dus let op. 4 verstuivers laten testen voor je overal mee bezig gaat !!

pieter0720, 1 jaar geleden

thx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.