Volvo V40: ruitensproeiertankje

Bouwjaar: 1998



is er iemand die mij kan vertellen cq uitleggen hoe ik het tankje van de ruitensproeier er uit kan halen of in elk geval hoe ik er bij kan.

als ik het water bijvul dan loopt het gewoon leeg na enige tijd brand gewoon weer het lampje op mijn dashboard .

ik weet dus niet of het tankje lek is of dat er een slang lek is maar ik verwacht dat als je niet sproeit dat er dan een soort afsluiter zit in de pomp dus dan zou het tankje lek zijn volgens mij?

wie helpt mij het is namelijk een erg lastig probleem met de aankomende winter nu kan ik nooit mijn ramen schoon sproeien .

bvd hvds

sandje

Geplaatst door sandje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het tankje moet via de wielkuip er uit.
Wat je niet verteld is welke motor je hebt want het komt bij een v40 bijna nooit voor of je moet een diesel hebben. Dit omdat voor het tankje een oliekoeler zit de aansluitingen van de olie koeler willen dan wat lekken en olie en rubber gaat niet samen.
Heb je een diesel kijk dan daarna vervang de kopere ringen en goed aandraaien van de banjo bouten zal het probleem verhelpen.
Heb je geen diesel zul je naar een lek moeten zoeken maar het tankje zomaar plotseling lek lijkt mij onwaarschijnlijk.

Harold4157 (0), 19 jaar geleden

Heb zelf het probleem ook gehad. Hierbij was het uiteinde van het slangetje verduurd/verdroogd. Van de onderzijde kun er net bij, stukje van het slangetje afknippen en opnieuw aansluiten. Je kunt er lastig bij maar het is te doen. Oliekoeler lekte niet(1.9 TD).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.