Volvo V40: volvo v40 t4 met airco

Bouwjaar: 1999

Wat is er voor onderhoud nodig aan de airco voor een goede werking en een lange levensduur en gezondheid?
Wat kan ik zelf doen? Paul

pauline8612

Geplaatst door pauline8612 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor een goede werking en levensduur is om de airco een keer te laten controleren door een dealer of een airco specialist.
Eventuweel een keer per jaar laten behandelen voor narre luchtjes.
Zelf kun je niets aan het systeem doen al is het wel zo als je geen klachten hebt kun je een draaiende airco wel voelen of hij nog voldoende koeling levert. Als de leiding onder de motorkap er nat uit ziet en koud aanvoelt zou ik me niet druk maken.

pauline8612 (0), 19 jaar geleden

Cx90 bedankt voor de informatie over de airco

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

als aanvulling: gebruik de airco ook in de winter af en toe, enkele minuutjes is al genoeg.
Werkt ook perfect wanneer de ramen beslagen zijn.

pauline8612 (0), 19 jaar geleden

Henk, bedankt voor de tip zal ik doen ,is dat tegen het uidrogen van de pompafdichtingen ?

Henk Jan4425 (0), 19 jaar geleden

Daar ga ik van uit, om eerlijk te zijn heb ik daar geen idee van, maar zo is het mij altijd vertelt en ik kan me daar wel wat bij voorstellen.

dylantje (0), 19 jaar geleden

ja is tegen uitdroging en eigenlijk moet je hem iets langer dan een paar minuutjes laten draaien en wel met enige regelmaat. om hem goed fris te krijgen moet je een busje van FORTE zien te krijgen dat werkt super. verder is er weinig onderhoud aan te doen. het systeem is het zelfde als van een koelkast oid dus hij werkt of hij is kapot. en bijvullen kan dus niet want dan is het systeem lek en moet er dus iets gerepareed worden en dan vullen en dit kost dan ook een paar duiten. groetjes frank

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Het beste is om hem te gebruiken waar ie voor bedoeld is: altijd! En ook niet een paar minuten voor het einde van de rit uitzetten (zoals zovele van die borrelpraatadviezen). Doordat ie altijd draait, wordt ie ook altijd gesmeerd en slijt het minst. En als het syteem altijd werkt, is er geen enkele kans op schimmel in de verdamper. Juist door het voortijdig uitzetten trekt de verdamper extra vocht aan en kan gaan schimmelen met stank als gevolg.
Het bedrag van het meerverbruik van een airco is minder hoog dan een voortijdige reparatie aan het systeem.

dylantje (0), 19 jaar geleden

maar beste ton
ik heb dat ook wel eens gedaan maar als ik de airco aan heb staan terwijl ik de motor uitzet.en daarna de motor weer start krijg een een blauwe waas op de ramen die er dan niet makkelijk vanaf gaat dus heb je de eerste paar minuten geen zicht.[ mij werd verteld dat dit dus komt omdat je hem niet voor het afzetten van de motor uitzet]als ik hem dus uitzet voor de motor heb ik hier ook inderdaad geen las van. mvgr frank

cruiser1849 (0), 19 jaar geleden

Je hebt er geen last van als je de airco altijd aan laat staan. In jouw geval was er al sprake van vervuiling. Mogelijk gebruik je ook de recirculatiestand te vaak: die is er slechts voor uitzonderlijke gevallen anders wordt het hele interieur vettig.
Een andere reden kan zijn dat er een ventilatieklep of het filter van de airco vervuild is geraakt.
Dit is precies wat ik bedoel: als je de airco altijd gebruikt, ontstaan deze problemen nooit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.