Volvo V40: Tikkend/ratelend geluid motor V40 T4

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Het valt me iedere keer op dat de motor een ratlend tikkend geluid maakt. Zomer of winter maakt niet uit. Ook lijkt het of het in de derde versnelling het duidelijkts hoorbaar is. Het klinkt af en toe alsof ik in een driecylinder auto rijd. Het gaat om een V40 T4 phase II (70.000 km).
Alvast bedankt.

rene69

Geplaatst door rene69 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mike7866 (0), 19 jaar geleden

versnellingsbak probleem bij t4.
ook gehad. gelukkig garantie.

rene69 (0), 19 jaar geleden

Ik denk niet dat het aan de versnellingsbak ligt. Hij schakelt erg soepel. Mischien moet ik het geluid anders omschrijven. Het lijkt alsof je de kleppen hoort. Zijn er V40 rijders die dit bekend voorkomt.

wegdom (0), 19 jaar geleden

Klinkt bekend. V40 1.8, 2001. Heel zacht tikkend geluid, valt mij alleen op bij lagere snelheden, in elke versnelling. Volgens de dealer zijn het de kleppen voor olie en is dit heel normaal, (wat ik niet kan beoordelen).

Heb zojuist op internet gezocht en kom veel tegen over getik van (hydraulische) klepstoters. Dit lijkt een plausibele verklaring. Dit zou in sommige gevallen op te lossen zijn met een andere motorolie. Hydraulische klepstoters zijn niet? te stellen en moeten wellicht worden vervangen.

boebertje (0), 19 jaar geleden

ja ook ik heb dit bij de 2.0 liter turbo met 165 pk. er is al van alles ana gebeurd maar er zijn een aantal dingen uitgevoerd omdat er meerde tikken zijn

- zo is bij mij de koppeling vervangen en werd het getik idd een stuk minder. Daarna de evrsnellingsbak (nadat een lager kapot is gegaan waarschijnlijk na vervanging van de koppeling)en werd het ook een stuk minder maar het is nog steeds alleen door al deze demontages zit ik nog met veeeeel meeeeer bijgeluiden en heb ike r misschien zelfs wel een beetej spijt van omdat het toch nog wat aardige reparaties zijn geweest (onder garantie) maar id emisschein toch meer kwaad dan goed hebben egdaan.

rene69 (0), 19 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de reacties. Over twee weken laat ik een dekra keuring uitvoeren met speciale aandacht voor het geluid.
De uitkomst hiervan zal ik op de site plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.