Volvo V40: Ruw stationair draaien/afslaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2lt turbo

Hallo daar in Nederland. We hebben een klant met een Volvo V40 2ltr turbo met het volgende probleem: De motor loopt ruw stationair en slaat nu en dan ook af. Zo nu en dan is er niets aan de hand. Ik heb de volgende codes:code 173(turbo charger boost pressure sensor A signaal te laag), en een kode voor :algemeen overslaan(missfire).Als ik de kodes uitwis komt kode 173 (en storingslampje) weer meteen aan als de auto gestart wordt. Ik heb de lambda sensor gecontroleerd met de scope en het signaal is ongeveer 0.3 volt en een vlakke lijn! Wanner de motor lekker rond draait gedraagt de lambda sensor zich normaal(wisselt van hoog naar laag, een mooi sinus signaal),Het storingslampje komt dan ook niet aan. Ik heb de "smokemachine" erop gezet maar kan geen (vacuum)lek vinden.

Heeft iemand hier ervaring mee?Ik moet iets over het hoofd gezien hebben! Ik dacht dat die map zender(dat is die turbo boost pr zender toch) er allen maar op zat voor diagnose, de auto heeft immers een luchtmassa meter. Ik heb uitgelezen met Bosch KTS en de kode is een "Volvo" kode. Ik heb ook OBD uitgelezen, kan me de kode niet herinneren maar het had dezelfde omschrijving. Deze zender zit voor de gasklep in de buis die van de interkoeler naar het spruitstuk gaat. de auto loopt verder goed, zo te voelen niets aan de hand met het vermogen.

BVD

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Waar lees je mee uit? Want de omschrijving lijkt erg op OBD2 met die sensor "A".

John5720 (0) PRO, 12 jaar geleden

Gisteren die MAP zender vernieuwd((turbo charger boost pressure sensor A) Die kode blijft nu weg. Hij liep ook goed. Maar dat kan toeval zijn want dat ruw lopen was een beetje sporadig
Afwachten maar.....

John5720 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het probleem is inderdaad opgelost, de auto loopt nog steeds goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.