Volvo S60: S60 Volvo met tik bij insturen en soms in een bocht.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 170pk

Beste mensen,

Ik heb een vervelend probleem met m`n S60. Als ik achteruit insteek..om soms een haakse bocht doorga...hoor ik een luide tik...meestal meerdere achter elkaar.

Ik heb al veel vervangen...en de garage en dealer weten het even niet meer.

Dit is vervangen, aandrijfassen + nieuw soort bouten die tikken tegengaan, motorsteun rubbers, complete veerpoten, stuurhuis lagers voor en achter, velgen, schijven en blokken, motor rubber boven en onder.

Uitgestoten is dat het een tik van een aandrijf as betreft. Dit dacht de dealer eerste instantie..bleek het niet te zijn.

Verder zit er geen speling op de motor en andere delen van de auto.

Nu komt de tik echt puur linksvoor net boven het subframe rubber weg, de dealer heeft dan ook een vermoeden dat het hier in kan zitten.

Aangezien dit een dag werk is..en 4x een nieuw rubber erin persen betekend is dit een kostbaar klusje om even op de gok te doen. Heb immer als 2 ruggen op de gok vervangen....natuurlijk zijn nieuwe onderdelen altijd goed...kan ik weer 2 ton verder rijden. Alleen zou het wel zonde van die 500e zijn als het subframe geen probleem zou hebben. De dealer gaf aan 1 keer een set rubbers te hebben verkocht.

Nu hebben we de bouten eruit gedraaid..deze zagen er tip top uit...deze weer goed strak erin. Helaas ging de tik hiermee niet weg.

Is het aannemelijk dat een rubber van het subframe dit geluid kan maken??



Ik hoop dat iemand weet hoe zo`n subframe rubber in elkaar zit...misschien maakt dat het e.e.a. helder. Het is een geluid alsof je met een schroevendraaier op ijzer tikt. behoorlijk luid.



Bedankt!!!


MVG Tommy

tomtomt

Geplaatst door tomtomt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

subframe rubbers is ook niks aan te zien.
Ik ken het alleen van de s80 maar, het kan wel.
Ik zou dan alleen de achterste vervangen.

Als het de subframe rubbers zijn kun je het ook opwekken door de auto op een drempel te rijden en dan insturen. Soms ligt er een drempel meteen als je een parkeerplaats voor een flat op rijdt.

tomtomt (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor uw tip

Ik heb het geprobeer op een drempel..maar krijg echt die tik niet te horen.


Misschien moet ik maar de auto gewoon wegbrengen naar de dealer..


Ik denk dat dat dit te complex is...


In ieder geval bedankt...als iemand nog iets weet hoor ik het natuurlijk graag.



MVG Tommy

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb geen idee hoe je de drempel opgereden bent maar meestal kun je het alleen opgewekt krijgen als je een beetje ruw de drempel oprijdt en dan ook nog schuin. Ik heb het zelf ooit een keer kunnen opwekken en mijn collega kreeg het daarvoor een paar keer en daarna ook niet meer.

Geluiden zijn soms lastig op te lossen. Ik zou de subframe rubbers proberen maar dan alleen de achterste.

nicky70 (0), 13 jaar geleden

Ik heb ook al eerder meerdere berichten geplaatst over mijn S60 met tikken etc.. Ik heb ook al dikke 2000 euro uitgegeven aan rubbers, uitlijnen, nieuwe banden, controle vering, schokbrekers, remschijven etc etc.. maar nog steeds getik en flinke ook... inderdaad bij mij ook links voor en bij sommige drempels en vooral als ze in een bepaalde hoek liggen. Nu heb ik ook weleens het idee dat de tikken erger zijn als de benzinetank leeg is.. komt dat bekend voor? Heeft er iemand nog ideeen?

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=nicky70]Heeft er iemand nog ideeen?[/quote]
ALLE bouten van de voorwielophanging GOED na laten trekken, OOk de bouten van het subframe maar VOORAL de achterste bouten van de draagarmen !!

nicky70 (0), 13 jaar geleden

Toch weer paar maandjes verder.. tikken zijn er nog, garage hier zegt dat de rekbouten zijn nagekeken. Tikken zijn nu nog luider. Pas geleden naar een officiele Volvo dealer gegaan ermee en chef werkplaats heeft inderdaad d.m..v. schuin tegen een stoep oprijden, de tik opgewekt en zei ook onmiddelijk dat de rekbouten 99% iets mee is. En waarschijnlijk door ondeskundig gebruik van speciale sleutel, juist het tegenovergestelde veroorzaakt. Sowieso moeten ze tenalletijde gewoon vervangen worden. Nu kost de arbeid voor mij een vermogen bij hen, gezien de kosten (4500 euro) die ik al gemaakt heb de afgelopen anderhalf jaar, dat ik die 4 bouten gewoon laat vervangen door onze HD vriend/monteur. Die bezit over die speciale 'sleutel'. Nu is zijn vraag wat de aanhaalmomenten zijn en of er ergens een exploded tekening hiervan te vinden is... pls help ..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.