Volvo S80: S80 storingsmelding motormanagement en service vereist, zekering

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5D

Hallo,
sinds vorige week melding motormanagement en service motor vereist (tweede melding pas als motor warm is) 236.500km en vandaag bij volvo dealer distr.riemen + waterpomp vervangen, meldingen blijven echter en men kan het niet (snel) vinden. zekering knalt eruit en zou zittten in kabelboom van 4 draden, niet duidelijk hoe/wat of waar, wel is me opgevallen dat airco niet meer werkt en wel (warme) lucht blaast. Wie oh wie herkent dit en kan me verder helpen, zonder een dag of langer zoeken door garage met alle bijkomende kosten

LeenS80D

Geplaatst door LeenS80D (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wieheide (0) PRO, 17 jaar geleden

Goedenavond is het zekering nr.16?dit is de zekering van de magneetkoppeling van de airco,het leuke van deze zekering is dat hij tevens het elektrisch gaspedaal beveiligd.
Wat je moet doen om een en ander te testen : haal allereerst het relais wat de magneetkoppeling aanstuurd uit de zitting (bevindt zich in de zekeringbox bij het linker voorspatbord,zitten 4 op een rijtje de smalste die moet je hebben)
Zekering vervangen ,proefrit maken,het is mogelijk dat de magneetspoel inwendig sluiting heeft!

Grtz.Wieberen

LeenS80D (0), 17 jaar geleden

Hallo Wieberen,

Vandaag tijd gehad om jouw oplossing uit te proberen maar..., het is niet nr. 16 die kapot is maar zekeringnr. 11 (20a), volgens deksel zekeringkast 11. Rel. coil/fan/air pump/ig.coil/coil rel/vent./p.dáir/bob.dáll. ik neem aandat dit dezelde is als jij bedoelt? graag je reactie en welk relais het precies is om eruit te halen?

de verdeling is zo

X X X = groot vierkant relais
X X
x x x = kleiner vierkant relais
x
-> -> I x -> smal rechthoek relais liggend I = smal relais "staand"
I

welke is het ?

Hoor graag verder van je,

alvast bedankt,

Leen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.