Volvo 940: Schema Centralevergrendeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3T

Centralevergrendeling werkt alleen op de achterklep bij het openen niet bij het sluiten. De andere portieren doen helemaal niets meer. Zit geen afstandsbedieninmg op dus alleen met de sleutel te bedienen.

De achterklep gaat wel heel erg zwaar, dus zou ermee te maken kunnen hebben dat de andere deuren weigeren?. Relais is gewisseld, maar dat is het dus niet.

Heeft iemand een suggestie of een schema om dit door te kunnen meten?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

janh5107 (0) PRO, 9 jaar geleden

zie mail.

Siem Bijman (140) PRO, 9 jaar geleden

Bedankt Jan. Probleem zat hem in de portierschakelaar die de sloten aanstuurt. Vaak is dat het complete slot van het linkerportier, maar in dit geval een onderbroken draad. Deze omgelegd en het werkt weer.

Nogmaals bedankt!

Siem

Siem Bijman (140) PRO, 9 jaar geleden

oorzaak bekend: de originele draad was onder het dashboard doorgeknipt en weer verbonden met een andere draad (misschien ooit alarm in gezeten of zo) maar deze draad was losgetrokken waarschijnlijk door het openen van de motorkap en de draad meegetrokken. In ieder geval heb ik de originele draad dus gewoon weer kunnen aansluiten en de omgelegde draad weer kunnen laten vervallen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.