Volvo 440: Schurend metaal geluid tijdens rijden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hoi, sinds gisteren heb ik een schurend metaal geluid tijdens het rijden. Ik was niet zo verstandig, ik heb bij een verkeeslicht een sprintwedstrijdje gedaan met een Mercedes C. Ik won wel...dat wel... De motor (145.000) kllinkt prima, geen bijgeluiden daar. Ik denk dat het de koppeling is, wellicht versleten koppelingsplaten. Maar hij schakelt nog prima! Bij stationair, met koppelingspedaal ingetrapt en in een versnelling zijn er geen bijgeluiden. Ook niet in zijn vrij, alleen tijdens het rijden, alsof er iets ontzettend aanloopt. Maar ja, trap je de koppeling in dan zijn de geluiden weer weg. Beetje heen en weer gereden, veel opgetrokken en geschakeld, geen problemen daar. Lastig. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn en wat dit zou gaan kosten? Ik ben best handig, maar ik beschik niet over een garage e.d. Thanx!

Scutti

Geplaatst door Scutti (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Zou een aankomend druklager kunnen zijn. Maar ook het prise- as lager is een verdachte. Axiaal veren in de koppelings plaat kunnen licht rammelen, zeker door na een stevig sprintje.
Is het geluid hinderlijk? Klinkt het alsof het kapot gaat?
Beter iemand naar laten luisteren. Geluiden zijn vanachter de PC lastig te beoordelen.

S6

Ralf

ronny530 (0), 13 jaar geleden

Prise as lager zal het niet zijn want dan gaat schakelen moeilijk, druklager is waarschijnlijker. Het is een mooie Volvo, jammer dat hij mishandeld wordt het is nu eenmaal geen race monster maar een comfortabel vervoermiddel.

Scutti (0), 13 jaar geleden

Tja. Nadere inspectie door een garage leert me dat de versnellingsbak kapot is. Jammer. Iemand interesse in een Volvo 440 met defecte versnellingsbak? Heeft 15" lichtmetalen velgen, net nieuwe laatste gedeelte uitlaat en een zo goed als nieuwe accu.

Scutti (0), 13 jaar geleden

De volvo is afgevoerd naar de sloop, helaas. En daarmee kan dit topic ook worden afgesloten, de volgende maal meld ik me wel weer voor mijn nieuwe aanwinst: een Ford Mondeo uit 1996. Voor maar € 695,- inclusief een jaar APK.

Mausx (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de feedback en tot snel. hihi

ronny530 (0), 13 jaar geleden

Ik ga voorlopig het Ford forum regelmatig bezoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.