267 bezoekers online

Volvo Overige 2005: automaat al rijdend in P-stand gezet, schade?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Beste mensen,

Mijn dochter heeft een paar weken geleden de automaat van een collega, toen hij nog 5-10 km reed, per ongeluk in de P-stand gezet. de collega heeft er nog een week of 3 mee gereden en toen pas naar de garage gebracht. Nu zegt hij dat de versnellingsbak kapot was en de schade 2400 Euro bedroeg. Kan zij dit veroorzaakt hebben?
Graag jullie mening.
Alvast mijn dank.
Groet,
Sonja

sonjavandam

Geplaatst door sonjavandam , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

0

hellbat, 9 jaar geleden

Moeilijk verhaal, maar het KAN wel. De borgpen kan afgebroken zijn, of het huis waar hij in gemonteerd zit uitgebroken/afgescheurd. Dit kan resulteren in losse delen in de versnellingsbak. Er ZOU dan nog gewoon mee gereden kunnen worden. Enkel de P-stand werkt dan niet meer.

Eventueel kan er wel gevolgschade ontstaan, als de losse delen tussen de rest van het mechaniek komt.

Marcel

0

Harald4118, 9 jaar geleden

Als er zoiets gebeurt zou ik allereerst testen of alles nog goed werkt.

Dus onmiddellijk daarna : test eerst of de P-stand nog werkt. De wagen mag niet kunnen verplaatst worden. Indien de P-stand hetzelfde effekt heeft als de N-stand, is er inderdaad iets afgebroken. Indien die onderdeel los in de bak ligt, kan dit later voor meer schade zorgen. Als de P-stand na het voorval nog behoorlijk werkte en er zijn geen abnormale geluiden te horen, zal er waarschijnlijk geen schade geweest zijn. Maar helemaal zeker kan je het natuurlijk nooit zeggen.

Misschien kan je aan je collega vragen of de P-stand nadien nog werkte. Als de P-stand na het voorval niet meer werkte, heeft inderdaad je dochter dit veroorzaakt.

Een automatische bak is niet zo eenvoudig te repareren. Gewoonlijk dient een revisiebak gemonteerd te worden. Dus reparatie is steeds duur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overige of stel zelf een nieuwe vraag.