Volvo 740: Slecht oppakken motor

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: b230f

Mijn volvo 740 station automaat uit 1989 heeft sinds kort problemen.

Als ik vanuit stationair draaien ineens vol gas geef, slaat hij zelfs bijna af. Als ik rustig gas geef is er niks aan de hand. Iemand enig idee wat het is ?

Bougies zien er goed uit, lmm los halen maakt ook niet uit.

edb

Geplaatst door edb (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tgtf (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het vermoeden dat je inj hebt dus denk dat je dan even je stationair regelklep moet schoonmaken, deze zit onder je inlaat spruitstuk, zit een kabeltje op aan de achterkant deze met enige voorzichtigheid los halen daarna de slangen los halen (hier gaat lucht door heen dus je hoeft niet bang te zijn voor water) als je deze los hebt ook even de hele stationair regelklep van de motor verwijderen,

daarna met remmen-reiniger of andere goede ontvetter ( zonder water oplossing ) daar inspuiten mag lekker veel zijn en dat even inlaten werken daarna legen en weer nieuwe dit blijven doen tot de vloeistof er weer wit uit komt als je dit gedaan hebt alles weer monteren en testen.

Heb dit zelf ook gehad en vooral bij een warme motor, na het schoonmaken was het probleem verholpen, mocht dit niet helpen kun je ook de slangen controleren van je koolstof filter die zit onder je lucht-filter huis is een ronde bus de slangetjes hierop werken in een vacuum als die vacuum er niet is weigert de motor ook als je er veel van vraagt vanuit stationair.

Mocht je daar meer vragen over hebben horen we dat graag.

Groet tom en suc6

edb (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Probleem opgelost, idd de stationair regelklep.

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.