Volvo 740 : Volvo 740 2.3 benzine 1989 koelvloeistof uit blok

hee allemaal help me aub

ik reed laatst naar huis en opeens steeg de temperatuur van de motor explosief. ik zette hem langs de kant en keek onder de motor kap en er lekte koelvloeistof uit het blok, en de koelvloeistof was ook nog eens op. Ik denk dat de koppakking lekt maar ik weet niet zeker en kan ik het goedkoop oplossen met barst leaks (zon radiator gaatjes vul stofje) zo niet ik heb maar 300 euro voor de volvo betaald en is zon koppakking is die duur ? ik weet wel dat er veel tijd in gaat om de koppakking te vervangen maar dat is niet zo probleem.

hebben jullie nog simpele oplossingen die het kunnen maken of tips voor mij?

mickvolvo

Geplaatst door mickvolvo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

het eerste wat je moet doen is een duidelijke diagnose "laten" stellen.

"Volgens mij.........",denken kan wel eens een dure grap worden. Eerst "zeker weten dat......."en dan maatregelen nemen. De kans dat er een slang kapot is, of de waterpomp is op zo'n auto net zo groot als een koppakking, maar kost een stuk minder.

En die rommel in je koelsysteem moet je NIET willen. 9 van de 10 keer krijg je daar ook problemen met de kachel van, omdat die kachelradiateur ook verstopt komt te zitten. Ben je lekker mee net voor de winter.

P.S. Dit bericht staat ook in de verkeerde rubriek, ik zal hem door de moderator in de juiste laten zetten. ( Volvo-Particulieren)

Groeten Marcel

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

In opdracht van Marcel verplaatst naar de juiste rubriek ;-)

Mercury, Moderator Problemcar

Tsja een auto van 300 euro, daarmee loop je de kans dat er iets aan mankeerd....... en een koppakking kost meer dan dat bedrag.
Dus in dit geval zal zo'n middeltje " BARST LEAKS" zoals jij schrijft misschien een tijdelijke oplossing geven, maar verwacht er niet te veel van.
Toch kun je beter eerst ff kijken wat er echt lekt zoals Marcel al opmerkt. Een Darmke dat lekt is goedkoop te vervangen, een waterpomp is iets duurder, en wat arbeidsintensiever, maar ook nog te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.