Volvo V40: soms roken en slecht trekken, soms niet

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Wij zijn de gelukkige bezitters van een V40 1.9td uit 1998. De laatste tijd doet zich echter het volgende probleem voor. De ene keer starten we de auto en rijden zonder probleem met een normale trekkracht weg. Als we dan na uitzetten weer startten kan het best zijn dat de auto slecht trekt en veel zwarte rook produceerd. We hebben de auto laten uitlezen bij beun de haas en gaf geen storingscodes. Hij dacht ook aan de koudstartvervroeger en gaf hier een prijs op van 400 euro (volvo dealer). De vraag is nu, is het wel deze vervroeger, en zo ja, kan ik deze niet beter bij een renault garage bestellen, prijs technisch?

jeffrey5264

Geplaatst door jeffrey5264 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

koude startvervroeger?
de motor is dan toch warm als je hem uitzet.

jeffrey5264 (0), 18 jaar geleden

Hij bedoelde dat deze vervroeger op de een of andere manier blijft hangen of verkeerd aangestuurd wordt, zwarte rook is immers brandstof. Hij rookt zowel bij koude als warme motor, net wanneer hij zin heeft zo lijkt het.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer de klepspeling en de koudstartvervroeger.
De koudstartvervroeger is makkelijk te controleren.
Auto op contact dan moet je een snel tikkend geluid horen afkomstig van de brandstofpomp. Dit duurt ongeveer 30 sec of langer of korter maar wanneer het meteen stopt het tikken niet snel is maar traag dan vervangen. Het zal best bij een renault dealer te krijgen zijn anders bij een leverancier van de brandstofpomp.

jeffrey5264 (0), 18 jaar geleden

vervroeger tikt snel en stopt tegelijkertijd met het uitgaan van het lampje op het dashbord. Lijkt me goed te zijn, bij foutieve klepspeling zou hij toch altijd mankementen moeten vertonen. Staat al wel 280000 km op de klok.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt inderdaad maar de basis moet goed zijn dus zou ik de klepspeling controleren en de verstuivers laten testen.
De koudstartvervroeger is wel goed. Als je na controle niets vind zou ik naar een dealer gaan die kunnen de parameters bekijken als de storing voordoet.

jeffrey5264 (0), 18 jaar geleden

dankje!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.