Volvo V40: Koppakking

Bouwjaar: 1998

Ik rijd een volvo V40 diesel (bouwjaar 1998) met 220.000 kilometer op de teller. Sinds een half jaar zit er olie in het koelvloeistofreservoir. Waarschijnlijk een lekkende koppakking. Echter hoe groot is de kans dat de kop of een oliekanaal gescheurd is?. Wat zijn de geraamde reparatiekosten bij het vervangen van de koppakking c.q. kop?

H Tenbult

Geplaatst door H Tenbult (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kosten heb ik geen idee van maar je hoeft alleen de koppakking te vervangen en het koelsysteem spoelen.

Olivier8245 (0), 18 jaar geleden

Beste, ik rijd met zelfde 1.9td van '98, en heb zelfde probleem.
Het gaat bij mij over een plek van +-4cm die op koelvloeistof ligt elke onderhoudsbeurt. Staan 184000km op teller. Bij mij werd de druk gemeten (24h op koelciruit) en geen verlies. Heb ook geen (zichtbaar) olieverbruik. Garagist controleert bij elk onderhoud, maar zegt dat indien het niet erger wordt, zeker geen koppakking te veranderen. +-800 à 900¤!

wieheide (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk wel om je koelwaterslangen rubber en olie verdragen elkaar slecht,na verloop van tijd zullen de slangen op gaan zwellen.
Hierdoor worden ze verzwakt en kunnen barsten
Grtzz.Wieberen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.