Volvo V50: SRS (airbag) module

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D

Ik heb een V50 waar de module van het SRS-airbag systeem in aanraking is geweest met water en onherstelbaar beschadigd is.
Er is mij een gebruikte doch goede module aangeboden maar er wordt mij door een dealer verteld en geadviseerd deze niet te kopen omdat deze module software bezit van het voertuig waaruit deze afkomstig is en niet op de juiste wijze zal communiceren met mijn auto en dat de kans op spontane airbagontploffing groot is.
De module moet gewist geinstalleerd worden en dat schijnt alleen te kunnen als deze in het bijbehorende voertuig gemonteerd zit.
Je begrijpt dat dit bij een gebruik exemplaar natuurlijk niet het geval is.(misschien kan ik wel het chassisnr.van de auto van herkomst achterhalen)
Een nieuwe module wordt aldus de dealer leeg gemonteerd en dan via de fabriek met de juiste software geladen of indien het mogelijk is wordt de orginele software uit de defecte module gehaald en vervolgens weer geladen in de nieuwe.De laatste optie is in mijn geval niet mogelijk omdat de module totalloss is.

Kan iemand dit bevestigen of tegenspreken?

Meijerman

Geplaatst door Meijerman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Software uit een module halen heb ik nog nooit van gehoord. Of de gebruikte module een airbag laat activeren weet ik ook niet maar lijkt me onwaarschijnlijk.

Ik ga wel met de dealer mee dat je een nieuwe moet kopen en daar sw in moet laden. Weet je zeker dat als er ooit iets gebeurt met de auto de airbags werken en dat de auto ook comminiceerd met de airbagmodule.

Wat me wel zorgen baart de module heeft in het water gelegen?
De hele auto of alleen de module dan is toch de auto tot aan de onderkant van de stoelen onder water geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.