Volvo S40 2000: startproblemen

Bouwjaar: 2000

heb nog steeds een probleem
accu inmiddels vervangen nog steeds na 4-5 dagen start de motor niet meer wel dashboard verlichting enzo maar hoor alleen het startrelais maar klikken , dynamo gemeten 14.4 v is ok , lekstromen gemeten tussen + kabel en accu plus geen bijzonderheden
Naar volvo garage gebracht, O was gewoon mijn massa kabel die slecht verbonden was met motor en accu deze kabel is ook vernieuwd, net thuis helemaal blij, wil s-avonds wegrijden en ja hoor klik meer niet???
wat nu
iemand nog een idee
starten met hulpauto werkt wel!
ga morgen wel weer naar de garage terug

lexie6599

Geplaatst door lexie6599 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

het word een kwestie van ouderwets meten.
meet eens tijdens starten over de massa. Dus ene meetpen op de massa van de startmotor en de ander op de massa van de accu.Tijdens het starten mag je nu haast niets meten. Doe de zelfde meting over de plusdraad vanaf de accu naar de plus op de startmotor.Let verder goed op of de accupolen wel schoon zijn.
Maar als je start valt dan de dashboard verlichting weg? Ik bedoel eigenlijk is het wel een accu probleem en niet een startmotor probleem?Het zou nl ook kunnen zijn dat je startmotor een te hoge weerstand heeft en daardoor te veel stroom vraagt,dat kan de accu niet aan en hij start niet.Auto ernaast met ook een accu ,dus meer capaciteit en hij start wel


Succes
michael

lexie6599 (0), 19 jaar geleden

het was mijn startmotor.....is vervangen
bedankt voor je reaktie
get alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.