Volvo 440: stationar regeling van een lpg g3 installatie

Bouwjaar: 1997

hoi allemaal,

ik heb een volvo 440 uit 1997 met en 1.8 motor met een lpg g3 installatie. Nu is het volgende: op benzine loopt hij perfect en op lpg eigenlijk ook, alleen de stationair toerenregeling van de lpg installatie lijkt niet helemaal in orde. hij start meteen maar als ik dan even gas geef en weer loslaat dan stort hij even in (of valt zelfs uit) en regelt het daarna bij naar ongeveer 800 toeren... Dit gebeurt ook als ik rijd, als ik dan de koppeling intrap dan stort het toerental even in en dan grijpt hij eigenlijk net te laat in om hem mooi op stationair toerental te zetten.
Tevens merkte ik dat als hij stationair loopt en ik trap een heel klein beetje het gas in (een paar mm), dat het toerental dan ook instort ( alsof hij de stationair toerenregeling er dan meteen afgooit). Dit alles is alleen op lpg en niet op benzine .. iemand een idee wat het kan zijn of wat ik uit kan proberen ...

groet jos

minizeist

Geplaatst door minizeist (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Begin maar met het reinigen van het smoorklephuis en de stationair regeling. Zit er een Vialle AMS systeem in?

minizeist (0), 18 jaar geleden

er zit inderdaad een vialle ams systeem in.
ik hb het smoorklephuis al schoongemaakt en de stationair toerenregeling ook nagekeken .. maar het rare is dat hij het op benzine wel goed doet ... kan het niet iets van een instelling in de gas computer zijn ????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.