Volvo V70: Steeds harder fluitende turbo

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4D / 163Pk

M'n Volvo heeft 225.000km gelopen, en nu begint de turbo steeds meer te fluiten. De garage heeft mij er attent op gemaakt om dit fluiten in de gaten te houden en eventueel de turbocompressor te vervangen. (wat toch een redelijke kostprijs heeft)

Nu stel ik mij de vraag of ik alleen voor dit fluiten, wat mij niet echt stoort, de turbo moet vervangen? Alleen als ik het risico loop veel schade op te lopen door een"kapotte turbo" of een plotseling uitvallende turbo tijdens de jaarlijkse reis naar frankrijk, dan wil ik hem wel vervangen.

Is er iemand die ervaring heeft met Turbo's die mij wat meer uitleg kan geven omtrent dit fluiten en eventueel schade zodak ik makkelijker de keuze kan maken om te vervangen of niet.

Alvast bedankt,
Jürgen

Jürgen

Geplaatst door Jürgen (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Is je intercooler niet toevallig lek?
Advies laat je inlaatsysteem op valse lucht controleren.

Jürgen (0), 12 jaar geleden

Komt dat gefluit dan eerder van een lekkage ipv een versleten turbo?

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja want intercoolers gaan vaker kapot dit kun je controleren door gas te geven en iemand anders bij de bumper voor te laten luisteren.
Meestal zie je ook dat de onderzijde dan erg vettig is.
Bij de dealer heb je speciaal gereedschap die je op de slang van je luchtfilter monteert en je de inlaat op druk kan zetten.

Jürgen (0), 12 jaar geleden

Ik laat dit zeker nakijken. Bedankt!
Stel dat het nu inderdaad zo'n lekkage is in de intercooler, wat dan met de turbo? Hoe weet ik wanneer ik hem moet vervangen? Of moet hij dan samen met de intercooler vervangen worden om goed te zijn?

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Turbo's van deze motoren gaan bijna nooit kapot.

Jürgen (0), 12 jaar geleden

ok, dat is duidelijk! Bedankt Herman, ik zal met deze informatie eens naar de garage gaan. Eens kijken welke actie ze zullen ondernemen.
Ik hou je op de hoogte. Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.