Volvo V70: v70 classic start niet goed, ook niet met warme motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 2.5

Beste mensen,

mijn v70 classic start soms niet; startmotor loopt goed (recent vervangen), maar motor slaat niet aan. Even wachten, nogmaals proberen... en dan lukt het - meestal, althans. Probleem doet zich ook voor als de motor warm is (als het probleem zich uitsluitend voordoet bij een koude motor schijnt het vaak om de brandstofpomp te gaan)
Computer is uitgelezen - geeft geen problemen aan. Onze auto heeft een automaat.

Graag jullie suggesties!

volvo240

Geplaatst door volvo240 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

Toch naar de garage om de dynamische pomptiming te laten controleren.
90% kans dat daar het probleem zit.

volvo240 (0), 13 jaar geleden

Hartelijk dank voor je snelle respons! Ik begreep dat ook de timing van de pomp was gecontroleerd, maar ik ga het meteen even navragen. Als dat het niet is, wat zou dan het rijtje mogelijke oorzaken kunnen zijn?

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb je vraag nog eens gelezen. De ander mogelijkheid is de startblokkering. Een slechte antennering is dan meestal de oorzaak al lees ik hier ook slechte contactjes aan de antennering. Ik zou dus als de pomptiming goed staat de antenne ring vervangen en de contacten te controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.