Volvo V70: sissend geluid tijdens en na het remmen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 T5 automaat

Ik heb net een voor mij nieuwe Volvo V70 gekocht.
Bij de aankoop is mij (door de merk dealer) verzekerd dat hij helemaal goed was.....echter ik heb hem natuurlijk nog even bij eigen garage na laten kijken, omdat ik er geen goed gevoel bij had. De verkoper had zich namelijk als 3 keer in zijn eigen kletspraat verslikt.

Mijn eigen garage zegt dat de rembekrachtiger lek is
de volvo garage zegt van niet. Die zegt dat het normaal is voor een V70 ( ze doen dat allemaal) en dat dat komt omdat het een open systeem is.
Mijn garage zegt dat ik waarschijnlijk steeds krachtiger zal moeten gaan remmen tot dat hij helemaal kapot is.

Wie heeft er gelijk?

Als ik rem, sist de rem. Als ik een langere rit heb gemaakt en de auto goed warm is gelopen het sissen veel langer duurt en zelfs na het optrekken voort duurt. Als ik het rem pedaal aantik, stopt hij dan wel met sissen. Ik voel wind langs het stangetje van de pedaal stromen (heb met blote voeten gevoeld en als ik mijn tenen om dat stangetje heen doe dan kun je horen dat de lucht niet of moeilijker weg kan. ( alsof je een rietje dicht drukt terwijl je erin blaast.

Kan ik op een of andere manier zelf checken of een slangetje gaar is of zo? Ik lees op dit forum over terugslagkleppen en lekkende poreuze slangen...

Ik ben zelf redelijk technisch, maar heb geen verstand van auto's in die zin ( alleen of ie lekker rijd en een beetje vlot is ;) )
Dus als iemand me het in jip en janneke taal uit kan leggen dan zou dan heel fijn zijn. Weet ik ook of ik de vent bij de volvo over de balie moet trekken ja of nee....

roosje72

Geplaatst door roosje72 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

trap met de motor uit eens een paar keer op het pedaal,totdat hij "hard" is... Nu voet op rempedaal houden en motor starten. Zakt het pedaal dan ook? hoor je dan ook gesis?
Volgens jou verhaal lijkt mij ook dat er IETS lekt,zou goed de bekrachtiger kunnen zijn. Gewoon terug naar de dealer en eisen dat ze het repareren lijkt mij.

roosje72 (0), 12 jaar geleden

ik heb de rem helemaal opgepompt tot hij nog wel een beetje ingedrukt kon worden ( helemaal niet indrukbaar lukt niet) Ik start dan de motor en het is wat lastig te horen met alle andere bijgeluiden ( omhoog komende navi etc), maar het pedaal zakt dan weer wat in en zucht meer dan dat hij sist, maar je hoort wel wat lucht geluid. Hij staat nu echter wel al weer een 2 uur stil, dus helemaal warm is ie niet meer. Het is wel een automaat en ik weet niet of dat normaal is voor een volvo automaat.

Highway (120) PRO, 12 jaar geleden

Je rembekrachtiger lekt komt wel meer voor. Ze maken een sissend geluid bij intrappen van de rem en is alleen in de auto te horen. het sissend geluid komt langs het asje van de rembekrachtiger.

roosje72 (0), 12 jaar geleden

is het ernstig dat het lekt of kan het nog jaren mee. en als je een auto die 'helemaal goed' is van de merk dealer koopt mag dat ding dan redelijkerwijs lek zijn?

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

nee,daarom teruggaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.