Volvo V70: Door de rem trappen!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 aut

Hallo,

sinds kort heb ik een probleem met mijn remmen, als ik rem dan kan ik het pedaal namelijk tot op de bodem intrappen.. dit moet ook omdat hij anders nagenoeg niet remt!

het gevoel is ongeveer als volgt, ik wil remmen en voel een bepaalde tegendruk, de auto remt iets maar niet echt veel af. ik druk het pedaal verder in en dan grijpen de remmen ineens wel aan.

in eerste instantie denk ik aan mijn hoofdremcilinder en dat daar 1 of 2 cupjes van lek zijn. dit denk ik omdat er geen uitwendige lekkage is aan de hoofdremcilinder, leidingen of remklauwen.

ook heb ik het gevoel dat ik mijn rembekrachtiger hoor, maar ik vraag me af of dit ook niet de hoofdremcilinder kan zijn, die door het steeds maar verder intrappen weer remvloeistof naar het reservoir drukt. via de lekke cupjes of compensatie gaatjes. het pedaal gaat namelijk absoluut niet zwaar!

mijn vragen zijn dus eigenlijk als volgt:

kan dit alles veroorzaakt worden door de rembekrachtiger? of moet ik toch maar mijn hoofdremcilinder vervangen of reviseren?
en als ik hem wil reviseren, hoe kom ik er dan achter of ik een 13/16 ate systeem heb? waarvan ik niet weet wat het precies inhoud.

alvast bedankt voor de hulp

Mvg Stefan

SaintS

Geplaatst door SaintS (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

ik ga uit van de hoofdremcilinder dat je de brkrachtiger hoort komt denk ik doordat het pedaal nu dieper in getrapt wordt.
je hebt geen remvloeistof verlies dus moet het inwendig zitten.
als je de cilinder vervangen hebt kun je beoordelen hoe de bekrachtiger dan doet.

groetjes jan.

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

controleer ook zeker je remklauwen/remzuigers rondom of dat er geen 1 vast zit!

ronny530 (0), 12 jaar geleden

Als er geen vloeistof weglekt is de hoofdrem cilinder stuk. Zelf reviseren is geen optie want dan heb je het probleem zo weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.