Volvo V70: storing electrisch systeem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Ik heb een gecombineerd probleem.
Allereerst begonnen mijn lampen en dashbordverlichting licht te knipperen, vervolgens kreeg ik af en toe krakende storing op radio en later ook tijdens afspelen van cd. Tenslotte begon mijn automaat kuren te vertonen (schokken) m.n. wanneer ik stil stond of wilde optrekken. Dit alles alleen wanneer de auto gestart was. Anders niet.
Recent is mijn dynamo vervangen omdat er te weinig spanning op mijn accu stond. Dat heeft twee dagen geholpen. Nu zijn het storen in de verlichting en kraken op mijn radio weer terug. De overige problemen doen zich (nog) niet voor.
Iemand een suggestie?

jonescom

Geplaatst door jonescom (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

Accupoolklem vervangen. Waarschijnlijk de + klem even voelen met je vinger waar de kabel aan de klem gefelst zit. Dit zal warm tot heet kunnen zijn (warmte is weerstand).

jonescom (0), 13 jaar geleden

Highway, dank je. Ik heb vanmorgen de accupolen geschuurd en dat hielp direct. Alleen hoor je de kraak direct kort via de radio zodra ik de lampen of airco aanzet. Daarna is het weer over. Kan het zijn dat de accu zelf of de spanningsregelaar een probleem is?

Highway (140) PRO, 13 jaar geleden

zou kunnen maar je moet vooral voelen waar de kabel aan de klem zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.