Volvo S60: Stottert of slaat af op gas.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4

Hallo,

Ik heb een Volvo S60 Bi-Fuel uit 2002. Een paar maanden geleden ging het oranje lampje op mijn dashboard branden en sloeg de motor op gas af. Het bleek het volgens de garage de Lambda-sonde te zijn. Die is toen vervangen. Echter daarna is het probleem niet verdwenen. Het lampje brand al gauw weer, ook na het resetten van de boordcomputer. De motor slaat bovendien regelmatig af op het moment dat hij op gas rijdt of als ik op de snelweg zit schakelt hij over naar benzine en ik kan dan niet meer terugschakelen naar gas. Heeft iemand een idee waar dit probleem kan liggen?

Groeten,
Ben

Ben_2011

Geplaatst door Ben_2011 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je een dag (of 2) op benzine rijdt heb je dan problemen? Foutlamp die brandt?
Wat was de exdacte foutcode die uitgelezen werd? Indien je dat nog weet, liefst met nummer.

Ben_2011 (0), 12 jaar geleden

Als ik benzine rijdt heb ik geen probleem. De foutlamp die brandt is altijd die, die ook brandde toen de Lambda-sonde stuk was. De foutcode is een goede vraag. Ik heb helaas niet de foutcode gekregen van de garage. Zij hebben alleen ook geprobeerd om te kijken of het mengsel wel goed was. Ik denk dat ik in ieder geval naar de garage terug zal gaan om de eens te laten nakijken welke foutmelding er werkelijk kwam en dat ik deze dan ook krijg. Zodra ik deze heb zal ik die er hier bij zetten.

Groeten,
Ben

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Staan de kleppen niet te strak?

rensk001 (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk je gasverdeler vervuild/defect. Dit is nl een Necam lpg.

ronny530 (0), 12 jaar geleden

Als de motor op benzine goed loopt en het probleem zich enkel bij rijden op lpg voordoet wordt het tijd voor de gas specialist.

Ben_2011 (0), 12 jaar geleden

Ik was even vergeten te vermelden dat als de auto afslaat en ik deze even een minuutje laat staan dan kan ik daarna weer gewoon verder rijden op gas.

Ben_2011 (0), 12 jaar geleden

Gasklephuis vervangen, lambda-sonde vervangen, verdeelhuis schoongemaakt. Is er nog iets wat de oorzaak van dit probleem kan zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.