Volvo S60: Stuurbekrachtiging gaat zwaar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Mijn stuurbekrachtiging gaat zwaar, niet vanuit rechte positie maar als je bijv. naar links stuurt en dan direct naar rechts. Het probleem is erger als alles al warm is. Dit is gebeurd van de een op andere dag. Olie stond onder niveau, dit bijgevuld echter na 4 dagen weer onder niveau.
Rond een slangaansluiting op de pomp was vuile olie te zien, deze slang aangedraaid, ook de pomp ontvet en gereinigd echter, deze laten draaien, echter geen lekkage van bijv. de keerring te zien. Opnieuw iets bijgevuld, lekt niet (meer) echter het zwaardere sturen blijft na verloop van tijd terugkomen. Pomp "zaagt" ook niet, is geruisloos.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Adjes60

Geplaatst door Adjes60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

Stuurhuis intern lek? kijk eens of de binnenste stuurkogel hoes niet vol zit met stuurolie.

Adjes60 (0), 13 jaar geleden

Het lijkt of het nu weer minder wordt, heel vreemd. Enig idee wat het kost dit te repareren?

sytze (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit heb ik gister meegemaakt: Volvo S60 met exact zelfde probleem! Leeggehaald en afgevuld met JB herstellende stuurpomp olie. Na een proefrit van 20 km weer volledig hersteld en perfect werkend. Ik ben echt niet goedgelovig met wonder middelen. Echter dit al enkele keren met een Vito en een Opel en BMW en gister dus met een Volvo beleefd. Het is niet heel goedkoop maar een stuk goedkoper dan een nieuw hydraulisch stuurdeel. Let er wel op dat je stuurhoezen niet vol zitten met olie. Dan heeft ook dit weinig zin.

Sytze

Adjes60 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de info maar bedoel je, dat als de stuurhoezen vol zitten ( heb wel 1 of 2 keer bijgevuld, blijft nu stabiel)je deze leeg moet maken of heeft het dan gewoon geen zin meer om JB olie te gebruiken?

Highway (115) PRO, 13 jaar geleden

kijk of je retourpijpje niet is afgebrokken in het reservoir. Dit zorgt voor schuimvorming.

sytze (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik bedoel dat wanneer de stuurhoezen vol met olie zitten er een nieuw stuurhuis op zal moeten. Dan heeft een goede olie geen zin meer. Die Volvo van ons daarvan had de stuurpomp nadat we hem hebben ververst nog steeds een boel lawaai. Hij werkte wel meteen weer goed. Maar dat was na 20 km helemaal stil.

Wat kun je trouwens doen aan het afgebroken retourpijpje Highway?

Highway (115) PRO, 13 jaar geleden

reservoir varvangen is een modificatie opgekomen. Ik heb het ook maar enkele keren gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.