Volvo 960: tikkende hydraulische klepstoter

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B6254S

Bij mijn 960 (km stand 81000) tikt een hydraulische stoter, deze auto heb ik in 2000 gekocht (km stand destijds 70000), ik rij dus weing en de auto staat soms langer stil, na 2 jaar in mijn bezit hoorde ik na het starten een hydraulische stoter tikken, dit was na 10 a 15 sec weg, kort geleden duurde dit echter 3 a 4 km voor het weg was en het tikken was heftiger. Mijn vraag is, hoe is dit mogelijk bij zo'n lage km stand, zou de dealer niet altijd olie ververst hebben omdat ik zo weinig rij (altijd dealer onderhouden) Is het raadzaam deze stoters allemaal vervangen en/of is vast stellen welke het is/zijn.

Ger Hochstenbach

ghochs

Geplaatst door ghochs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 960? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

teundebeun20011980 (0), 17 jaar geleden

Zit er wel genoeg en de juiste olie in de auto? dit wil wel eens verschil maken. Evt. zijn er ook nog toevoegingen in de handel die beloven dat het hydraulische gedeelte reinigt, maar of dit helpt? bij mij in ieder geval niet.

Groeten Teun
P.S.
Tikkende klepstoters kan op zich niet zo veel kwaad trouwens.....

ghochs (0), 17 jaar geleden

Bedankt Teun voor je antwoord, er zit genoeg olie in, of er de juiste olie inzit ga ik maar van uit omdat deze auto altijd bij een Volvo dealer onderhouden is, of deze dealer altijd olie heeft ververst is maar de vraag, misschien heeft hij gedacht deze auto rijdt maar 1500km (dit is geen vergissing) per jaar, laat de verversing maar een jaartje uitstellen

Ger Hochstenbach

cruiser1849 (0), 17 jaar geleden

Als je de auto regelmatig niet gebruikt, heb je telkens dat tikkend geluid. Dat komt omdat na een aantal dagen de olie onder de hydraulische klepstoter wegloopt naar het carter. Na een paar minuten gaat het geluid weg. Het is dus niet ongewoon dat een 960 met zo weinig kilometers per jaar dat vaak vertoont.

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb bij mercedes goede ervaringen met een spoelmiddel van forte speciaal voor hydr stoters, zijn uiteraard ook andere merken voor en tis voor ongeveer een tientje de moeite van het proberen waard, gewoon toeveoegen aan je olie, tevens heb ik vaak klepstoters weer stil gekregen door elf olie te gebruiken, maar ja das persoonlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 960 of stel zelf een nieuwe vraag.