Volvo XC90 2003: trilling bij matige acceleratie xc90

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4D

Hallo,

Ik heb onlangs een XC90 gekocht. Bij matige acceleratie (van bijv 90 naar 100) trilt de hele wagen even. Net alsof je over een geribbelde markeerstreep rijdt. Volgens mij is rubber van motorophanging kantelsteun boven eruit. Kan dit daar mee te maken hebben?

Daarnaast vraag ik mij af of de AWD-stand altijd aanstaat van de XC90? Of is het mogelijk dat de achterwielen alleen worden aangedreven op het moment dat er voldoende weerstand is (contact met wegdek). Op de brug draaien achterwielen nl niet mee met de voorwielen.

Graag hoor ik van jullie!

Groet,
Michiel

Smullie7

Geplaatst door Smullie7 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de motor loopt en de voorwielen worden aangedreven dan moeten de achtewielen ALTIJD meedraaien !! (hangend op de brug).

Is (bij stilstaande motor) de lange aandrijfas naar achteren te draaien ?? (met de hand), hij mag NIET vrij te draaien zijn zonder dat de voorwielen meedraaien !!

Als hij WEL vrij draait dan is OF de haakse overbrenging defect maar meer waarschijnlijk is de verbindingsbus defect die tussen de versnellingsbak en de haakse overbreging zit (spiebanen uit de bus gesleten) en meestal zijn dan ook de spiebanen van de haakse overbrenging dan ver ingesleten !!

Smullie7 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ga er mee naar de garage om dit te laten verhelpen.

Groet,
Michiel

Volvopensionado (0), 13 jaar geleden

Beste Michiel,

In mijn XC90 treedt ook het door jou genoemde trillingsprobleem op, maar alleen als ik een erge lange rit (+1000 km) maak. Destijds was bij mij ook het bovenste rubber uitgeslagen/gescheurd en heb ik de ophangingssteun met rubber vervangen. Maar toch blijft het trillen na een lange rit optreden. Treedt het bij jou nog steeds op of is het inmiddels verdwenen (zonder of met een andere reparatie)?

Smullie7 (0), 13 jaar geleden

Beste John Michael,

RUbber is vervangen maar toch bleef trilling aanhouden. Uiteindelijk bleek het de versnellingsbak, is inmiddels gereviseerd en het probleem is daarmee opgelost. Geen trillingen meer. Revisiebedrijf vertelde mij dat bij XC90 met een km-stand van tussen de 170.000 en 180.000 dit veel voorkomt. Als jouw km-stand hier ook in de buurt ligt, dan kan het zijn dat ook jouw versnellingsbak aan de beurt is.

Bedankt voor jouw reactie en succes!

Groet,
Michiel

Volvopensionado (0), 13 jaar geleden

Beste Michiel,

Heb je die versnellingsbak laten reviseren bij de Niham in Leidschenveen, of bij een ander bedrijf? Ben benieuwd naar de echte oorzaak (dus wat er aan de bak mankeerde) en de rekening. Mijn XC90 heeft bijna 160.000 op de teller en als ik wat aan de trilling moet laten doen zal ik ook wel bij de Niham terecht komen, want als ik in Nederland ben woon ik daar ook in de buurt.

Overigens lees ik op veel - vooral amerikaanse - Volvo websites dat er problemen zijn met de versnellingsbakken en aandrijvingen. Wordt tijd dat ze maar een een (goed) chinees produkt gaan maken! Toch bizar voor zo'n dure auto!

groeten,

John Michael.

Smullie7 (0), 13 jaar geleden

Beste John Michael,

Niet bij Niham!!!!!! Bak is gereviseerd door de firma Ganzeboom (www.ganzeboom.net). Kosten € 3.000,- maar viel gelukkig nog binnen de garantie. Ik ben zeer tevreden over deze firma en het resultaat. Tja, blijft een dure hobby ;-)

Succes ermee!

Groet,
Michiel

Volvopensionado (0), 13 jaar geleden

Beste Michiel,

Nog bedankt voor de gegevens. Ik wacht nog maar even af hoe het verder loopt. Mijn probleem treedt voorlopig alleen nog maar op als ik van Nederland naar Zuid-Frankrijk rijd en v.v., aan het eind van de rit. Ik vraag me verder af in hoeverre dit probleem is gerelateerd aan dat van OPTIMUS-ASSEN (http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... van 14 december 2009

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.