Volvo 440: Turbo motor in een carb.?

Bouwjaar: 1990

Hallo,bij ons staat een 440 basis carb. zonder motor niets te doen,nu leek het een goed project om er een turbo motor in te zetten.

Is dit mogelijk zonder al te veel verbouwingen (behalve kabelbomen)?

alvast Bedankt

groeten

Sniffer

Geplaatst door Sniffer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

je moet dan je kabelboom over bouwen stuur computer versnellingsbak aandrijf assen waarschijnlijk ook de veer poten remmen voor en achter (de cab heeft achter trommelremmen en de turbo schijf en een turbo met trommel achter komt niet door de keuring van het rdw) alleen de motor steunen zitten waarschijnlijk wel goed maar je moet dan dus ook alle elektronica over bouwen radiateur olie koeller en ga zo maar door.

als je dit alles gedaan heb moet die wagen naar het rdw toe om op nieuwe gekeurt te worden want de auto papieren moeten gewijzicht worden omdat er een anders soort motor in komt en dat kost je ook weer een hoop geld.

zou het neit doen als ik jou was is hij hoogst waarschinlijk niet meer waart.

gr tijne

jtm (0) PRO, 19 jaar geleden

de auto hoeft niet opnieuw rdw gekeurd te worden als er een kenteken bewijs bij de auto is. bij ombouw naar een turbo blijf je bij een viercilinder waarschijnlijk. Het verhaal van martijn klopt van geen kant, (sorry no ofens) Met trommels achter is ook geen probleem want dat remt per definitie niet slechter als schijven.Een 1.7 ltr turbo is bij een goede volvo sloop best nog te krijgen.Er gaan best wat uurtjes in zitten maar het is goed te doen. Als de auto aan de emisie eisen blijft voldoen is een apk ook geen probleem.Het chassis en ophang gedeelte is van alle 440 types naar bouwjaar gelijk. Het vermogen is 30 pk meer.(van 90 naar 120) dus dat is nog onder de 40 % grens die de RDW hanteert.

tijne (0), 19 jaar geleden

ja maar de papieren moeten aan gepast worden omdat er een ander blok in hangt en dat kan alleen als de rdw hem opnieuw keurt dus niet zo snel gillen dat een verhaal niet klopt ben er zelf al meerdere malen voor bezig geweest.

jtm (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik gil helemaal niet ,als je het bij een vier cilinder motor houdt,b.v de org. volvo 1.7 turbo hoeft de auto niet door de RDW gekeurd te worden als je bij de auto het reguliere kenteken nog hebt.Er hoeft dan niks aangepast te worden ,niet bij de RDW en niet voor de APK. Kijk op www.rdw.nl en zoek naar het andtwoord . groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.