Volvo V50: V50 diesel start soms niet met koude motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0D

Auto start soms niet met koude motor. Hebben het brandstoffilter al eens vervangen omdat we aan lucht zaten te denken. Echter klant rijdt 2000 km probleemloos en dan weer een telefoontje dat hij niet wil aanslaan. We halen hem op en met wat startpilot krijgen we hem zo aan de praat. Een paar weken later weer hetzelfde en nu de auto opgehaald en laten staan tot de volgende morgen. We starten de auto en hij loopt eventjes, begint te roken en slaat af en nooit weer aan de praat te krijgen zonder hulpmiddelen als bv startpilot.


Iemand een idee?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Geen bepaalde foutcode Siem?
Retour gemeten op injectoren?

Siem Bijman (170) PRO, 11 jaar geleden

Geen foutkodes en retour niet gemeten omdat ik niet denk aan een verstuiver jan. Want als het een verstuiver zou zijn zou hij niet aanslaanen direct weer afslaan met veel rook.

We hebben de plastik gasklep eens losgehaald want die gaat normaalgesproken na het afzetten dicht (om nadiesel tew voorkomen?) en door een veer direct ook weer open. Deze gaat niet echt lekker en we vermoeden dat die blijft hangen soms en daarom ook direct afslaat met veel rook. Krijgt dus geen lucht denken wij en we hebben daar nu een nieuwe voor besteld.

Laat weten of dit helpt.

Siem

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb dit soort probleem met die klep al gehoord bij Peugeot. hopelijk zit je raak.

jorie (0) PRO, 11 jaar geleden

hoe zien de gloeibougies eruit?

aanwezige foutcodes?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.