Volvo 760: V6 1982 ombouwen op gas

Bouwjaar: 1982

ik wil mijn volvo 760 1982 met B28 motor laten ombouwen op gas
over een jaar of zo. Heeft iemand daar een uitgesproken mening
over. Volgens fabrieksopgave is het goed mogelijk.

JPaul

polleke65

Geplaatst door polleke65 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 760? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Op gas moet je koken. Gewoon een bewezen feit dat op gas de onderhoudskosten van de auto omhoog gaan. Hangt dus van je km's af of dat opweegt tegen het prijsverschil per liter brandstof.

wim de Jong (0), 18 jaar geleden

Nou, dat is wel heeeeel erg kort door de bocht.
Met zo'n 8-9000 km/j is LPG al goedkoper als je een auto koopt met een ingebouwde LPG installatie.
Deze motoren staat gewoon goed bekend, en lenen zich uitstekend om op LPG te rijden. Gewoon op tijd kleppen stellen, ebn bij koude motor niet direct voluit trappen op het rechterpedaaltje.
Zelf (maar dat was een B230FT in een 945 uit 1995) heb ik bijna 700 k gereden in 6 jaar, en daarna weggedaan, aangezien de kleppen niet meer te stellen waren, en ze toch wel erg begonnen te klepperen.
Inmiddels ruim een jaar een V70, direct LPG ingebouwd, en alweer 135 k ermee gereden, zonder extra kosten. Eigenlijk alleen maar verdiend tov benzine.
Probeer wel een G3 installatie te krijgen, maar weet niet zeker of een 760 daarvoor typegoedgekeurd is te krijgen, dan is de wegenbelasting minder dan een dieseluitvoering. Dat speelde ook bij mij mee in de overweging om de 945 eruti te knikkeren, hiervan was geen G3 typegoedkeuring te krijgen. Anders gooide ik er een revisiekop of zelfs -motor in. Ze rijden fantastisch die gietijzeren blokken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 760 of stel zelf een nieuwe vraag.