Volvo V70: V70 D5 schudt bij accelereren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 D5

Mijn Volvo V70 D5 (2003, 225.000 km, automaat) “schudt” soms bij het accelereren. Bij hoge en lage snelheid. Een probleem wat ik niet eerder had want de auto reed altijd heel geruisloos. Onlangs heb ik wel een lange rit achter de rug: 2.500km, zwaar beladen, 140 km/u. Maar dat moet dit werkpaard aankunnen zou je denken.

Stuur trilt niet, stationair niets aan de hand, eenmaal op snelheid en bij gas loslaten ook niet. Verder ook geen meldingen op het display. Motorsteunen, draagarm aan voorzijde, veerpootlager zijn vervangen. Af en toe komt er tik vanonder de motorkap. De auto heeft van de zomer nog een grote beurt gehad.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Koppeling, versnellingsbak, homokineet? Ben benieuwd naar de oorzaak maar helemaal naar een oplossing natuurlijk..

VolvoV70D5

Geplaatst door VolvoV70D5 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

trilt de motor soms ook bij stationair?

Ik vermoed het dubbelmassa vliegwiel.

VolvoV70D5 (0), 10 jaar geleden

Dank voor de snelle reactie! Nee, de motor loopt eigenlijk behoorlijk regelmatig. Maar neem het zeker mee als ik de garage ga bezoeken.

lennard6489 (0), 10 jaar geleden

Bij mij gaf de stang waarde bovenste motorsteun aan vast zit steeds een tik. Trek alle bouten hiervan een goed na.
Je kunt ook nog de centrale bouten in de wiel naven voor eens controleren. Die moeten met een moment en hoekverdraaiing vastgezet worden.

Mijn auto trilde ook met accelereren. Ik heb beide draagarmen vervangen en toen was het weg.

VolvoV70D5 (0), 10 jaar geleden

Zoals ik vermoede had het te maken met de rechteraandrijfas. Via een Garage in Soest een gebruikt exemplaar weten te vinden. De 'nieuwe' as is ook door deze garage geplaatst. Het probleem is nu verholpen en de auto rijdt weer soepel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.