Volvo V70: V70 wil niet starten (startmotor draait niet)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 10v

Goedendag,
wij hebben al een half een raar startprobleem. regelmatig gebeurt er helemaal niets als je de sleutel omdraait. een paar klikjes bij de zekeringkast en de startmotor en dat is het. Een keer zijn we al door de ANWB thuisgebracht en de volgende dag deed de auto het weer.
De Volvo garage heeft het nagekeken maar kon niets vinden. Op dat moment was alles in orde. Ook de accu. Dan valt er dus niets te meten.
Vervolgens hebben we uit voorzorg de startmotor vervangen. De auto ging rijdend naar de garage maar met de nieuwe startmotor erin deed hij helemaal niets. Uiteindelijk is de oude weer ingebouwd. Beide zijn buiten de auto getest en deden het. Doormeten en dergelijke leverde geen probleem op.
Nadat ik enkele relais had verwisseld (er zitten meerdere onder de zekeringkast die allemaal hetzelfde zijn) deed de auto het weer. 3 uur verder en weer met de oude startmotor erin is het enkele maanden goed gegaan. Nu keert het probleem echter weer terug. Soms moet je de sleutel 2 tot 3 minuten in startstand houden en dan ineens gaat de startmotor aan. Soms weigert hij en dan loopt de auto een dag later wel weer zonder dat we iets hebben gedaan.

De enige rode draad lijkt warmte te zijn. Bij warm weer of een herstart direct na een lange rit dan doet de boel het niet. Zou dus te maken kunnen hebben met weerstand. Andere opties zijn alle relais bij zekeringkast vervangen (maar hebben die wel met starten te maken?) of is het de massakabel?

Iemand een idee?

killhorst

Geplaatst door killhorst (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Highway (155) PRO, 14 jaar geleden

Als hij niet wil starten voel dan eens aan de accuklem van de + vooral waar de klem vast zit aan de kabel.

killhorst (0) PRO, 14 jaar geleden

Accupolen en kabels zitten vast. kan natuurlijk wel zijn dat er niet de volle power doorhen komt. vraag me ook af of de accu (spanning 12,6 volt) niet te krap bemeten is en dat de zaak daardoor niet gaat draaien. echter als hij niet wil dan doet hij het met een zware jumpstarter erbij ook niet en een dag later ineens weer wel.

Highway (155) PRO, 14 jaar geleden

Ook al een andere sleutel geprobeerd of is de startblokkering uit gelezen?

killhorst (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, sleutel heb ik geprobeerd. meen ook te weten dat als er een storing is in startblokkering dat dan de startmotor wel rondgaat en de motor ook start maar dat deze na 5 seconde weer stopt omdat de brandstoftoevoer wordt afgesloten. Als dat zo is dan heeft het daar niets mee te maken.

Highway (155) PRO, 14 jaar geleden

Nee, als er iets mis is met de startblokkering dan draait de startmotor niet rond.
Probeer eens een andere antennering.

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

Massakabel eerst controleren die op je versnellingsbak geschroefd zit want via deze kabel krijg uiteindelijk de startmotor ook zijn massa.
Je kan ook de weerstand van de kabel meten.
Als de auto nou een keer niet wil starten dan gebruik je d.m.v. een startkabel van de massa van de accu naar de startmotor dan kun je dat ook uitsluiten.

killhorst (0) PRO, 14 jaar geleden

Het lijkt opgelost te zijn. Auto is naar dealer gebracht. waar volvovakgarage en beun er niet uit kwam was de dealer snel klaar. Mazzel was wel dat hij net op dat moment ook niet starte..

de dunne draad naar de startmotor (die relais aanstuurt?) had een verroest kabelschoentje. dat is vervangen. nu doet hij het goed.

Als dat echt zo blijft ben ik heel blij maar baal wel van die nieuwe startmotor en alle tijd en onderzoeksuren die dit heeft gekost. Anyway, dank voor de suggesties en hulp. We rijden weer!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.