Volvo V50: Valt ineens uit, stottert en kan geen gas geven

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb een Volvo V50 2.0 Diesel uit 2006. Vandaag reed ik met 80 op een weg, waar de auto ineens uitviel. Ik kon geen gas meer geven en de auto stotterde. Nadat ik op een veilige plaats stond heb ik de auto weer gestart, maar weer kon ik geen gas geven. Ik kon wel even rijden met de auto als ik de koppeling liet opkomen, maar harder dan dat kon hij niet (ongeveer 5 km/h dus). Daarna kon ik hem niet eens meer startten want hij viel na even te stotteren weer meteen uit.

Auto staat in de garage, is uitgelezen en ze zeiden dat het mogelijk een probleem is van het diesel-lucht mengsel. Maar ze wisten me verder niets te zeggen over de aard van het probleem en de auto moest blijven staan. Ik weet dus nog steeds niet wat er nu precies stuk is, wat dus nog wel even kan gaan duren.

Omdat ik bang ben dat dit nogal een dure grap word, is er misschien iemand die weet wat dit probleem is? Welk onderdeel is stuk en hoeveel gaat me dat ongeveer kosten?

Alvast bedankt, Gert-Jan

Gert-Jan, Lelystad

Geplaatst door Gert-Jan, Lelystad (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

als er een storing in zit,probeer achter de storingscode te komen. dit zal een code zijn die begint met de letter P.
dan kunnen we je meer info geven...

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt mij dat de auto in de noodloop staat. Controleer de EGR klep maar eens. Deze zijn berucht.

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=rensk001]Lijkt mij dat de auto in de noodloop staat. Controleer de EGR klep maar eens. Deze zijn berucht.[/quote]
Je kunt de stekker eraf trekken . Kun je meestal gewoon rijden.

Gert-Jan, Lelystad (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tips, ik ben ondertussen bij de garage geweest en het is helaas niet de EGR klep. Wat dus duid op een groter probleem. Ze weten nog steeds niet wat het is en denken aan de brandstofpomp maar dat moeten ze eerst allemaal testen. Lijkt erop dat het dus nog lang kan duren voordat ze een conclusie hebben.

Gert-Jan, Lelystad (0), 13 jaar geleden

De storingscode die de ANWB heeft gevonden is trouwens P0299. Maar de garage kon die niet meer terugvinden. De auto geeft ook geen storingslampje aan van het motormanagement. De garage heeft immiddels achter de turbo alles losgehaald, zonder resultaat. Nu beginnen ze voor de turbo aan de demontage om te kijken of dat iets oplevert. Zo niet dan gingen ze de verstuivers laten testen om te kijken of dat in orde is, maar ze dachten al dat die wel in orde zijn. Ook wouden ze kijken of de timing van de distributieriem goed liep.

Ondertussen zijn ze al anderhalve werkdag verder. Ik hoop maar dat ze snel vinden wat het is, en het nog goed kunnen verhelpen.
Iemand ondertussen een idee wat het is of soortgelijke ervaring??

Gert-Jan, Lelystad (0), 13 jaar geleden

Auto is gerepareerd. Het was inderdaad een defecte EGR klep. Bedankt voor de info! Het heeft me zeker geholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.