Volvo 440 1993: verlichting achter lichtschakelaar + achterruitverwarming

Bouwjaar: 1993

De dashboardverlichting achter de lichtschakelaar (links van het dahboard) en de achterruitverwarming is stuk. Op welke manier kan ik deze hoek van het dashboard losmaken of hoe moet ik deze lampjes vervangen?

Jos Rijsemus

Geplaatst door Jos Rijsemus (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Leen6477 (0), 20 jaar geleden

Simpel, kijk zeg maar tegen de onderkant van het afdakje van het dashboard aan (bovenkant stuur), hier zie je links en recht een afdek-plaatje zitten, verwijder deze, aan de onderkant Onderkant stuur) zie je ook 2 schroefjes zitten, deze ook verwijderen.
Nu kan je het afdekframe naar voren halen, hoeft niet geheel verwijderd te worden, nu kan je de lichtschakelaar loshalen en de bekabeling, met veel geduld kan je de lampjes eruit prutsen, ff naar de automaterialen winkel lampjes halen, wel van de juiste waarde, deze staan op de lampjes vermeld en anders in het boekje.
suc6 er mee

Jos Rijsemus (0), 20 jaar geleden

Leen, bedankt. Inmiddels het lampje vervangen (1.2 watt). Jouw beschrijving was prima. Het enige gedoe was om het lampje met fitting weer in het zachtrubberen omhulsel terug te stoppen. Uiteindelijk gelukt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.