Volvo S40: verlies vermogen en hitte linksachter

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Onze Volvo verliest de laatste tijd regelmatig ineens vermogen. Hij trekt dan totaal niet meer op en gaat erg schudden. We ruiken een soort brandgeur en bij het rechter achterwiel (uitlaat?) is het gloeiend heet en ruikt en ruik je de rubber.(de band zelf is niet heet) Als we de auto later weer starten doet hij het weer normaal en ruiken we niets meer. Het is een oude auto die veel km (280.000) heeft gemaakt en wellicht niet lang meer meegaat. Ik vermoed dat het verlies van vermogen te maken kan hebben met het uitvallen van 1 cilinder. De hitte en de geur kan ik niet plaatsen. Ik weet echter ook niet veel van auto's. We willen niet te veel geld meer in deze auto steken maar ik wil weten of het gevaarlijk is om met de auto te rijden wanneer het zo heet wordt rechtsachter en wat het probleem kan zijn. Is het te verhelpen zonder 100den euro's eraan te besteden...
Ik ben benieuwd of iemand mij kan helpen en advies kan geven over dit probleem.
Alvast bedankt, Karlijn

kpmittelmeijer

Geplaatst door kpmittelmeijer (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (145) PRO, 12 jaar geleden

ik denk dat er een van de bobines defect is. De auto loopt op 2 cilinders (schudden) en onverbrande benzine in de uitlaat dat daar verbrand (stank).
Op dat moment zal de kat wel rood zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.