Volvo 440: versnellingbak 440

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18

wie kan mij helpen?

ik heb het volgende probleem met mijn 440 uit 94 met 120 dzn klm.

regelmatig komt het voor dat ik hem moeilijk in de 1e en 2e versnelling krijg ook als hij warm is,.... ook gebeurt het soms dat ik hem niet meer uit de achteruit krijg (wel met veel kracht) de 1 en 2 versnelling kan ik vaak wel bedienen naardat ik de koppeling nog een keer op laat komen of de versnellingspook eerst naar neutraal breng voordat ik hem in de 1e of 2e zet..........

de koppeling is goed slipt niet en ook heb ik al geprobeerd de koppeling bij te stellen maar dat maakt geen verschil ook heb ik al een flesje met gear treatment erin gedaan maar dat maakt weinig verschil ...

wie kan mij verder helpen...?

M.v.g Fred.C

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

zou beginnen met de schakelpook afstellen en de busjes te vervangen. Afstellen is een nauwkeurig werkje iets te veel en je hebt een andere versnelling niet.
Bij de bak zit een bout die beetje los maken en dan tikje verzetten en proberen. teken het eerst af anders ben je het kwijt.

bormie (0) PRO, 16 jaar geleden

paspen schakelstang speling vrij maken,busjes v/d bak pook vervangen.

Fred. (0), 14 jaar geleden

heb id gedaan werkte perfect alles weer goed.....bedankt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.