Volvo S40: verwarming

Bouwjaar: 1999

hallo


ik heb een 1.9 met tdi motor uit 99
kan iemand mij zeggen of het normaal is dat ik bij vriesweer 8 km moet rijden voor dat hij een beetje op temperatuur komt

willyk

Geplaatst door willyk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja dat is normaal door het hogere rendement van de motor.
Alle fabrikanten hebben daar mee te maken en hebben tegen woordig allerlei technische oplossingen om het toch snellere warm te maken in de auto. Bij u auto zit voor dat het koelwater de kachel in gaat een extra bijverwarming om het koelwater sneller op te warmen voor de kachel. Dit gebeurt door gloeibougies ook is er af fabriek een rooster geleverd waarmee je de onderste opening in de bumper kunt afsluiten.
Alleen is dat bij de meeste auto's nooit meer in de auto terug gekomen na aflevering want het was een lastig opject in de auto en zal waarschijnlijk meestal nog in de garage van de eerste eigenaar liggen of richting kliko zijn gegaaan.

mvdkant (0), 18 jaar geleden

de vw caddy van de zaak (diesel) duurt ook een eeuwigheid voordat deze een keer warm is terwijl mijn opel kadett en mijn volvo 460 (benzine/lpg) al fatsoenlijk warm zijn ( de vorst is er dan uit bedoel ik )als ik 2 km heb gereden. vooral de volvo 460 is in no time warm.

gr.
martin

willyk (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de informatie in verband met de verwarming van mijn s40,het wordt weer een koude winter!!!

groetjes willy

cruiser1849 (0), 18 jaar geleden

Volgens mij is de winter al weer begonnen als ik zo eens naar buiten kijk!

mvdkant (0), 18 jaar geleden

het is inderdaad weer oud hollands hondenweer !

martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.