Volvo V70 2000: Vin voor de condensor slaat niet aan, daardoor wordt aircosystee

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2400

De aircocompressor van een V70 (type N modeljaar 2001) is vervangen, want die was vastgelopen. Met de nieuwe pomp is het systeem weer gevuld met vloeistof en bijbehorende olie. Pomp werkt goed maar tijdens het draaien wil de vin bij de condensor gaat niet draaien, hierdoor wordt de vloeistof te heet. Met het risico dat de pomp weer vastloopt. De druk is goed lage druk rond de 2 en hoge druk rond de 17.

Voor de zekerheid de hogedruksensor vervangen en ook maar de droger.
Het systeem is helemaal dicht. De druk bleef goed maar de vin slaat niet aan. Auto uitgelezen (vida), geen storingen! Ook de vin is getest en deze draait op 2 snelheden.

Wie van jullie heeft dit al eens meegemaakt? of heeft een idee of tip waar ik nu moet gaan zoeken?

Maes

Geplaatst door Maes PRO , lid sinds 3 jaar geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 3 jaar geleden

Is dit een auto van voor 2000 of model vanaf 2000?

Systeem van voor 2000 is met een relais en na 2000 met een regelmodule die de aanjager aanstuurt. Beide zijn gezekerd en daar heb je vast wel naar gekeken, maar als daar geen constante spanning op staat is er een onderbreking. Staat daar wel een constante polus op dan zou of de massa slecht zijn of het relais of module mogelijk de oorzaak.

Maes PRO, 3 jaar geleden

Probleem is na lang zoeken opgelost.
De nieuwe compressor was de oorzaak. Deze veroorzaakte een te lage druk in het "lage druk gedeelte" van het systeem waardoor de fan niet aansloeg. Pomp vervangen, probleem opgelost.
@Siem, nog bedankt voor je bijdrage­čĹŹ

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.