Volvo 440: Volvo 440 remklauwen niet LOS!!!

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7 turbo

Wil nieuwe remschijven en remblokken monteren, maar krijg de remklauwen niet los.

Heb dag van te voren ingespoten met kruipolie, daarna luchttol en een steektsleutel met ene pijp van 1m. maar ze gaan niet los.

Heb ook klappen op de kop van de bout gegeven en rondom de kop verwarmt, maar niks lijkt te helpen.

Kruipolie trekt er natuurlijk ook niet goed in, want druipt naar beneden weg. Steeksleutel erop en met een zware hamer op de steeksleutel geslagen, maar hielp ook niet. Onderste bout van de remklauw was ook al rond gedraaid dus waarschijnlijk is het al geprobeerd bij de vorige APK. Dit is ook bij een beunhaas en die heeft ook al meer beschadigd aan me auto en kapot gemaakt. Hier kom ik dus ook niet meer terug.

Iemand nog tips hoe je dit los kan halen??

gvanminnen

Geplaatst door gvanminnen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Goede middag van Minnen die bouten behoren ook goed vast te zitten ikmeen 100 nm .Daar heb je met een steeksleutel niets te zoeken. Neem een zeskante dop van de goede maat 18 of19 kort erop een lange hefboom en laat zien wie de baas is. Soms en dat kan bij volvo het geval zijn zitten ze ook nog gelijmd (rose of blauw ) . Zo niet dan zitten ze vast geroest en geldt het eerder genoemde ook !!! Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.